onumuz black friday. bilgisayar almak icin uygun bi zaman. turkiyedeki es dost laptop istiyor. simdi ben bunlari alsam postaya versem gumrukte problem olur mu. kendi kutusundan cikartip USPS in kutusuna koyacagim. hem daha ucuz oluyor hemde gumrukten yirtabilir miyiz acaba? en ucuz nasil gonderebilirim bunlari? gumrukte problem yasarsam en buyugu nasil bir problem olur? aklima gelmeyen tavsiye edebileceginiz baska seyler varsa onlar icin de tesekkurler.




 

ayar vermeye calisip gecirdiginiz zamani gerekli basliga yonlendirerek yapsaniz daha yardimci olurdunuz. her basliga illa aradim ama bulamadim demek zorundamiyiz? zaten yapilmasi gereken bise aramak. defalarca cevaplandiysa neden hic biri bana denk gelmedi? herkese bir daha mi anlatilacak ne demek? anlatmak istiyen anlatir anlatmak istemiyen anlatmaz. madem vaktiniz degerli bu kadar hic bise yazmayin. kimse kimseyi cevap vermeye zorlamiyor.

oshamahue

valla notebook işi riskli bence. hangi kutuya koyarsanız koyun hatta posta servisini kullanın gümrüğe takılma ihtimali riske atmaya değmeyecek kadar fazla olur.

@zeke bence de absürt bi cevap olmuş. duyuruyu 1 yıldır takip ediyorum "defalarca cevap verildi ne laftan anlamazsınız" gibi bi cevap verilecek kadar bariz bir soru olduğunu sanmıyorum bunun. sinirlenecek ne var onu hiç anlamadım aslında. bi de yönlendirdiğiniz duyuru hiç bunla da alakası olan bişi değil.

hayo

250 milyon tane gümrük sorusu soruldu yahu burada bulamadım demeyin. gümrükten laptop geçirmekle alakalı bile soru soruldu.

darknum

bu soru çok kez sorulmuş olabilir, sanki spam özelliğindeymiş gibi söylenmeye gerek yok bence. ben cevaplayayım, gümrükte takılır, hediye bile olsa takılır. usps kutusunu gümrük muayene memurları açıp bakarlar muhtemelen. gümrükte yaşayacağın problem vergi problemi olur, aldığın ürünün üzerine ürünün fiyatını türkiye fiyatına getirecek kadar vergi biner, anlamı olmaz alışverişin yani. en büyük problem ise gümrükte bekleyen ürünü birinin alıp götürmesi olur, düşük ve yasadışı bir ihtimal ama olduğunu duyuyoruz nadiren.

yanınızda getirin laptopu, tek çare bu olsa gerek.

tom riddle
1

mobil görünümden çık