selamlar,

birkaç gündür sol kulağımda bir his var. nasıl başladı farkedemedim. arada esnediğimde ya da kulağıma doğru içeriden hava üflediğimde pıtlıyor. hani sanki bazen bir tenekeyi parmağınızla ittirip parmağınızı çektiğinizde bir pıtlama yapar ya, onun gibi işte. çok rahatsız edici gelmemişti ilk başlarda, bir de zaten hemen geçer diye üstüne düşmedim.

benzer bir durum yaşayan var mı? neden olmuş olabilir? doktora da gideceğim ama şimdilik maalesef vaktim yok :\

 

içinde su kalmış olabilir, akşam yatarken o kulagının üstüne yatacak sekilde yan uyumayı denesen

feodal moruk

ilk başta ben de su kaçmıştır diye düşündüm ama kaç gündür arada aklıma geldikçe deniyorum, başımı o yöne eğiyorum, gece yatarken üzerine de yatıyorum ama geçmedi. sanırsam su değil :\

loveinaflipbook

eğer kulak zarında problem yoksa buşon olmuş olabilir. yani bildiğimiz kulak kirinin gerilere itilerek kulak yolunu tıkaması. bunun sebebi de kullandığımız kulak çubuğu, pamuğu vesaire gibi şeylerin dış kulaktaki kirleri içerilere doğru itmesi, kulak yolunun normalden daha dar olması sebebiyle kirin dışarı atılamaması olabilir. bir de nadiren dermatolojik sebepler duymuştum. dış kulakta olur. eğer bu yüzden pıtlamalar yapıyorsa yakında yolu tıkayarak geçici duyma kaybına da yol açacak demektir. kbb'a gidip kulaklarını temizlettirmen lazım. daha önce kulaklarınla ilgili hiçbir müdahale yapılmadıysa sıvıyla yıkatma. aspiratör vasıtasıyla (elektrik süpürgesi mantığıyla) kulağındaki yapışmış ve sertleşmiş kirleri çekip alabiliyorlar. fakat bunu yapmadan önce birkaç gün boyunca gliserin kullanman gerekiyor. eğer taksim ilkyardım gibi hastanelerin polikliniklerine gidecek olursan hastabakıcı dayılar ellerinde şırıngayla "otur da yıkayak yeğenim" diyorlar. aklı başında hiçbir doktor, artık mecbur kalmadıkça bu eski yönteme başvurmuyor. "bizim hastanede aspiratör yok" gibi bahaneler yüzünden kapıdan geri dönerek boşuna muayene parası vermek istemiyorsan önce çıkıp doktora kulak temizlemeyi nasıl yapıyorsunuz diye sorabilirsin. bu işin en sorunsuz ve ucuz halledildiği yer altıntepe kızılay hastanesi. yıllardır bu sorunla yaşıyorum, bir sürü doktor, hastane gezdim, çıkışında rahat rahat oh be dediğim tek yer burası oldu.

bu arada eğer bu sorun kısa aralıklarla sürekli devam ederse temizlemeden sonra doktordan reçeteye alkol borique sature yazmasını da rica edebilirsiniz.

massayidonatello

Ben üşüttüğüm zaman olur, ama kışdan çok yazın klimalı bir yere girdiğimde oluyor.

sadegazoz

kulak pamuğu vs gibi şeyleri zaten çok uzun zamandır kullanmıyorum, belki önceden kullanıp sonradan bıraktığım için kir birikimi olmuş olabilir eğer kulak alıştıysa...

@massayidonatello peki kulak temizletmek de zararlı değil miydi? o zaman daha sık bu sorunlar tekrarlıyor diye duymuştum sanki.

loveinaflipbook

temizlenmesi gerekiyor ise elbette temizletmek zorundasınız; fakat 1 saatinizi ayırıp bir doktora görünmenizde fayda var. kendiniz kurcalamayın.

old man in the bathtub

1 ay önce aynı şikayetle doktora gittim, başta sadece kire bağlı zannedildi ama doktor temizledikten sonra da geçmeyince ve kulakta iltihap oluşmuş dedi. şimdi bi dünya hap kullanıyorum. hala geçmedi. haplar sadece kullanıldığı sürede etkisini azaltıyor. doktora gittikten sonra ne dedi söylersen sevinirim. belki benimki yanlış teşhis koymuştur. senin teşhisin farklıysa ben tekrar başka bir doktora gideyim.

konduktor beni fark et

kulak temizletmekten ziyade kulak yıkatmak zararlı. yakın geçmişe kadar kulak, içeriye şırıngayla basılan ilaçlı bir sıvıyla temizlenmeye çalışıldığından dolayı kulak temizletmek zararlıdır algısı oluşmuş. tamamen haksız bir algı değil zira içeri gönderilen sıvının küçük de olsa bir kısmı kulak içerisinde kaldığında rahatsızlık tekrarlıyor. bir de kulak zarında açıklık ya da delik varsa sıvının oradan içeri orta kulağa ve iç kulağa ilerlemesi tehlikesi var. ama aspiratörle temizleme işlemi içeride kalan herhangi bir sıvıyı (gliserin gibi) da çekip alacağı için bu tarz bir tehlikesi yok.

massayidonatello
1

mobil görünümden çık