
senin gibi hissediyor olabilirler mi ? sen de onlarin hukuku anlayip anlamadikarini bilmiyorsun. nerden geliyor bu ozguven ?
ha bir suru atip tutma var evet. o da iste milletin birbirinin agzindan duydugu seyler.


e burası ekşisözlük.
gayet normal değil mi?


@charlotte blanc,
açıkçası, yazılanlara baktığımda, kimin hukuku anlayıp anlamadığını rahatça görebiliyorum. karar aşamasına gelmiş bir davada, mahkemenin görevsizlik kararı vermeyeceğini biliyorum. konusu suç teşkil eden bir emrin yerine getirilemeyeceğini biliyorum. böyle bir emir yerine getirildiği takdirde, emri yerine getiren suçlu olduğunu biliyorum.
@etne,
isteyen istediği yorumu yapsın da, hukuk bir ilim değil mi? ben de şimdi (tıp eğitimi almamış birisi olarak) konsültasyona girip "hocam, yanlışınız var, hastayı hemen ameliyata almamız lazım" desem, beni kim ciddiye alır? konu hukuk olduğunda, insanlar nasıl bu kadar rahat konuşabiliyor, onu merak ediyorum.


insanlar, bir şey söylemek zorunda hissediyor bazen. makul, tıbbi ya da bilimsel olup olmamasına bakmıyorlar. yeteri kadar çok ve yüksek sesle konuşurlarsa haklı çıkabileceklerine inanıyor bazıları da.
dunning-kruger sendromu deniyordu, yanlış hatırlamıyorsam.


hukukcuyum ancak bu dava hukuki bir dava degil, siyasi bir davadir.
diye dusunuyorum ben.
