hukuçular daha iyi bilir ama benim bildiğim kadarıyla dava dosyalarına isteyen bakabiliyor. mahkemeyi ve dosya numarasını biliyorsanız (sabıka kaydında yazar mı bilmiyorum) dosyayı görebilirsiniz.
herkes değil de her avukat bakabilir ama 94'teki dosya arşivde/mahzende filandır. çıkartmak için mübaşirin nazını çekmek gerekir. babanız size bi genel vekaletname cıkarsın avukatı yoksa. o zaman siz de bakabilirsiniz.
ha bi de sabıka kaydında neden dolayı oldugu yazar. siz bakınca bişiye benzetememiş olabilrsizn o sayıları ama hangi suctan oldugu filan yazıo o numaralarda. bu yüzden mahkemesine kadar gitmenize pek de gerek yok aslında.
bir dosyayı avukat ya da davanın tarafı görebilir. babanız kendi dosyasını kendisi görebilir. yeteri kadar şirin olursanız siz de babanızın dosyasını görebilirsiniz.
ancak dosya 1994 yılına ait olduğundan çoktan arşive gitmiştir ve çok zorlarlar çıkartmak için...
dosya görmenin öyle sıkı bi kuralı yok yani anlayacağın. davacısı olduğum dosyayı görmek için kaleme gittim, hede hödö numaralı dosya dedim, çot diye çıkarıp önüme koydular. sen kimsin nesin necisin, davacı mısın, davalı mısın avıkat mısın diyen olmadı. aynı şekilde bir akrabamın da icra dairesindeki (mahkeme değil ama aynı yerde aynı model daireler sonuçta) dosyasını da numarasını söyleyerek sorgusuz sualsiz aldım inceledim. sen kimsin diyene kalemdeki memura da biraz yalakalanırsan, "abi be hadi be abi be" yaparsan bakarsın istediğine. ama söylendiği gibi çok eski dosyaymış. kalemin raflarında değildir. inmiştir arşive.