evet arkadaşlar,

honda fren balata takımı sizce ne kadara mal olur? yetkili servis işçilikle beraber 450TL fiyat çekti. zaten X0.000 km bakımı da geldi ve hala 1 sene garantisi de var aracın devam eden. yakmak istemiyorum ama bu gidişle yakıcam. 1000 küsür TL masraf çıkaracak gibi gözüküyor yetkili servis.

tam da ev taşıdığım, masrafa gömüldüğüm dönemde kanser de geliyor sanırsam yavaştan...

 

hala 1 yıl garantisi olan aracın fren balatasını nasıl bu kadar çabuk eskitebildin merak içerisindeyim. garanti karşılamıyor mu? ucuz olsun istersen yan servise git. garanti dışında kalır ama işçilik daha ucuza gelir. yetkili servisten daha fazla ilgi görürsün.

aracın modeline bu arada.

jackyr

bildigim kadariyla honda jurid marka balata kullaniyor.. aracinizin marka modeline göre fiyat degisecek olsa da, sanayide ayni balata 100 liradan fazla tutmaz diye tahmin ediyorum.. 30 lira iscilikle balatalari taktirabilirsiniz.. hadi 150 olsun.. 450'ye disk de dahilse, arastirmak lazim biraz ama, 200 liraya kaliteli disk alabilirsiniz..

ayrica, yine bildigim kadariyla, balatalari yetkili serviste degistirmediginiz icin, vites kutusunda olusacak bir arizayi garanti kapsami disinda tutamazlar.. sadece sözkonusu balatalarin yol acabilecegi problemin sonuclari garanti kapsami disinda tutulur.. bunu bir arastirin..

aracinizin modeli ve kilometresi nedir acaba merak ettim?

pollyx

araç honda jazz, 62.000'de, 2008 model. 2008 ve sonrasında çıkan hondaların 6 yıl garantisi olduğu için 1 yıl garantisi daha olması sizi yanıltmasın, yoksa normal yani.

daha 60.000 bakımına götürememiştim, derken balata eriyip, o güvenlik teli dışarı çıkmış, diske sürtmeye başlayınca artık bir götüreyim demiştim...

loveinaflipbook

bende de ayni aracin 2005 modeli mevcut.. önfren balatalarini ben de ilk kez 60bin'de degistirmistim.. bizim arac icin jurid balata 70 lira.. disklelrinizin henüz degismesi gerekmeyecektir.. bu nedenle servisin sadece balata icin 450 lira istedigini tahmin ediyorum.. bu fiyat kabul edilebilir bi fiyat degil..

450 liraya 2 takim EBC Greenstuff alip takimin birini taktirir, digerini garajda 50bin km sonraki degisim icin saklarsiniz ve 100-0 frenlemede, simdikinden(orjinal balatalarin performansindan) yaklasik %10 daha kisa bir fren mesafeniz olur.. ki jazz, bu fren konusunda rakiplerinin gerisinde kalan bir arac oldugundan bu konuya yatirim yapmak bosa harcanan para da olmaz.. kendi aracim icin bir dahaki degisimi bu sekilde yapacagim..

yaniliyor olabilierim ancak bildigim kadaryila bizim araclarda bu balata kullaniliyor..

(git: www.otomobilyedekparcalari.com)

pollyx
1

mobil görünümden çık