avrupa'da iki güzergah arasında bilet alıyordum online, karşıma kayıtlı bagaj sayısı gibisinden bir bölüm çıktı, kafam basmadı tam. daha önce easyjet'i kullanmadığım için sistem nasıl bilmiyorum. şimdi ben check-in de bagaj filan vermicem. sadece el bagajım olucak, 10 kg olur herhalde. bunun için para ödemem gerekiyor mu, yoksa bu durumda kayıtlı bagaj kısmını boş bırakıp bileti alabilir miyim?

ha bir de şurada denmişki (bkz: #11207471) -el bagajında kilo limiti "ne kadar ağırlık taşıyabilirsenizdir"- hakkaten var mı böyle bir şey, bunu sömürüp el bagajına fazladan yüklensem sıkıntı olur mu?:)

şimdiden teşekkürler.

 

easyjet değil ryanair'la uçtum ama uygulama aynıdır diye tahmin ediyorum. Sadece el bagajınız olacaksa, bavul kısmını boş bırakmanız yeterli olacaktır.
El bagajına abanma kısmı ise bence "riskli". Çünkü bu tür ucuz bilet satan firmalar, ekstra para alabilecekleri her türlü olanağı kullanmak istiyorlar. Şansınıza el bagajınızı tartmaya kalkarlarsa hiç yoktan para ödemek zorunda kalabilirsiniz.
İyi yolculuklar.

gioberg

easy yi bilmiyorum ama genel olarak: bagaj yazma, check in e giderken valizini bir yere koy ve valizim yok de. böylece garantiye almış olursun.

nano mercy

EasyJet'in sitesinden...

"Each flight you book will automatically include one hold bag (up to 20kg) per person for which a fee will be pre-selected. You may change this allowance on the next page."

desdinova

arkadasta italyaya gelecekti easyjet ile, bende ryanair den bildigim icin durumu rezervasyonu kontrol ettim. bagaj icim ekstra bi ucret odenmiyodu.

sanio

ben easyjetle uçtum. olay şöyle: valiz olarak 20 kg izin veriyorlar. el bagajının da belirtilen ölçüleri var sitede..o ölçüler dahilinde istediğinz ağırlıkta eşya götürebilrsiniz.35x50 cmdi galiba onun ölçüleri ama emin değilim..
not: havaalanında o boyutlardaki bir kutuya koyup ölçüyorlar el bagajını. o yüzden kandırırım ben bunları diye bir şey düşünmeyin :D bir kaç kişi valizlerin tekerleklerini falan sökmüştü o kutuya sığdıramayınca;)

neverending nightmare

arkadaşlar sağolun cevaplar için.

55x20x40 ebatlarında maksimum 10 kg lık el bagajı ile bindiğiniz takdirde ekstra bir ücret yokmuş.

yalnız normal bagaj ile gitmek isterseniz, yani check-in de bagaj verecekseniz 9 euro bayılmanız gerekiyor diye yazıyordu.

@neverending nightmare: dediğinize göre 20 kglık bagaj verme hakkımız var, lakin yukarıda dediğim gibi sitede karşıma çıkan bilgi bu işlemin ekstra paraya -9 euro- tabi tutulacağı şeklindeydi. neyse bileti aldım artık zaten:) bagaj kısmını da boş bıraktım. yalnız dediğiniz gibi 20 kg ye kdr bir hakkım vardıysa yazık olmuş:)

o s c a r

evet 20 kg bagaj hakkı var ama ücretliydi galiba..hatta ben 1 valiz seçmiştim(hatırlmaıyorum ne kadar verdiğimi) 2 valiz seçersen daha farklı bir ücret ödeniyordu. ama 20 kg sabit..

neverending nightmare
1

mobil görünümden çık