Bu iş çirkinleşmeye başlıyor. Sinir oldum,
Turkcell'in fatura geçirmelerinden daralıp vodafone'a geçtim. şu an için memnunum. Fakat şöyle bir sıkıntı var. kontratlı olarak red tarifesine geçtim. 105 liralık tarifeyi 80 liraya kullanıyorum. Delirdiğim nokta ise şu. Red ayrıcaklıklarından faydalanamamam.

Tarifenin Vodafone'daki sayfasında şu açıklama var koca koca harflerle bir paragraf:
Red ve Red+ tarifelerindeki tüm abonelerimiz, Red Mini tarifesindeki kontratlı abonelerimiz Vodafone Red Ayrıcalıklar Dünyasına katılarak, özel müşteri hizmetleri, mobil hizmet ekibi Red Team , Backup Kişisel Asistanlık Hizmetleri indirimlerden yararlanabilecekler.

Fakat Red'in sitesinde de gereklilikler için şöyle diyor: 3 aylık ortalaması 100 TL olan fatura getirisi yaratmak, Red ve Red+ abonesi olmak, cihaz kontratı sahibi olmak.

80'liralık taahhütlü red tarifemle ben bundan yararlanamazmışım şimdi bana böyle diyor müşteri hizmetleri. Tarifenin detayı ayrı red'in sitesi ayrı diyor. cinnet geçirtiyor. nedir bu ya!?

tüm red ve red+ abonelerinden biri değil miyim ben?

 

bu seye benziyo.

iphone 0 $

ama sarti ne belli miktrar üstü tarifeye 2 yil sözlesme bi gsm operatörü ile.

kisacasi degilmissiniz gibi dedikleriniz kadariyla.

illaki reklamda surda burda bi ufak " * " isareti vardir dikkat etmediginiz.

o ufak yazilar hersey aslinda.

serabetan

abi hiç bi yerden sonuç alamadın mı, 20 liralık 3 aylık bişeye abone ol avantajları al sonrada iptal ettir. çakallıksa çakallık.

saiko

bir yerde belirtip bir yerde belirtmemişler. taahhütlü olmazsa aynı tarife kullanabliyorum red back-up'ı. daha güncel olması gereken siteye (vodafone.com.tr) fatura vs. şartlarını yazmamışlar. ayrıca, cep merkezindeki eleman da uyarmadı bin kez sormama rağmen. tüketiciyi yanıltmak değil midir bu?

vital
1

mobil görünümden çık