peki meb'de ilerleyip öğretmenliğe göre daha iyi olabilecek yerlere gelebilmek mi (bakanlıkta bir görev ve ya bir anaokuluna müdür olmak, müfeddişlik düşünmek vs.) yoksa üniversite de devam etmek mi?
ya lisansta üniversitem iyiydi de boşa gitmesin diye uğraşıyorum. hayat boyu öğretmen olarak kalmak istemiyorum.daha farklı şeylerin arayışındayım.

Akademisyen olmayın. "Lisansta üniversitem iyiydi" diye akademisyen olunmaz. Bilimle uğraşacaksanız olun. Üniversite bilim için vardır, başka bir amacı da yoktur.


"üniversite de" devam etme bence sen.


tabiki üniversiteyi seçersem bilimle uğraşmam gerektiğinin farkındayım.zaten lisansı bitirmeden önce yazdığımız tez epeyce yüksek lisans tezi gibiydi. seviyorum araştırma yapmayı..
artık kendime bir rota çizip o yöne yoğunlaşmalıyım.yardım istiyorum


meb, para derdin olmaz.


akademik kariyer.


sizce "neden" olduğunu da sorsam, karar için daha faydalı olurdu.


meb bence..akademık kariyerde onun bunun şeyini öpersin sürekli...mebte al paranı keyfine bak..doktorasıyla yüksek lisansı ile uğraşma.


sen öğretmen ol.
neden;
akademik kariyer şuursuzların işidir. gelecekle ilgili planların olmaz çoğu zaman. evet sürekli sınavların kitapların vs vs işlerin olur ama asla paran olmaz. çekirdek aile için aranan bileşen olmazsın çünkü toplum seni "sarsak bu be" diye tanımlar. sabah akşam ders çalışıp dirhemle ilerlediğin için ve bu ilerleyişin o çevre açısından bir ehemmiyeti olmadığı için.
kilo alıp verirsin sürekli, sürekli sivilce çıkarırsın gözler çoğu zaman mordur, genelde depresif olursun. hele hele hocaların işlerini bak yazmadım bile. "şu masanın bi tozunu al" diyen hocaya hem gülümseyerek hemde hemen bir toz bezi yaratıp toz almaya başlaman gerekir.
ha paran yoktur söylemiş miydim? otobüs bileti bile çoğu zaman sıkıntıdır. babadan para isteye isteye ülser olursun.
bak daha ne tez dedim ne makale dedim ne sınav kağıdı okuma angaryası dedim. daha hiç bişe demedim.
buralara yazıp sorlacak soru değil. akademik kariyeri şuursuz bi şekilde istersin. ve yaparsın. bütün bu olumsuzluğa rağmen hiç kimse seni taktir etmezken kendi kendine mutlu olursun bi gün profesör olup bilim ürettiğin günleri hayal ederek.
paran asla olmaz. ve bir ailende.


ya işte meb rahat ancak hayat çok durağan, olduğun gibi kalıyorsun hatta köreliyorsun.aslında meb'de çalışırken aynı zamanda da kariyer yapmak mümkün olabilir ancak başka illere git gel sürekli çok yorucu olabilir.


meb. sporuna gidersin, kendine vakit ayırırsın, daha stressiz hayatın olur, daha geç yaşlanırsın, maddi olarak daha rahat olursun, vücudun daha şekilli olur.
ha mebde kafana göre çok arkadaşın olmayabilir ama işte spordan falan arkadaş bulursun. daha farklı şeyler istiyorsan triatlonlara ver kendini.
edit: akademik kariyer daha prestijli ama yok yere hürmet görüyorsun


çok güzel ve kendine bakan akademisyenlerde var ama:)
çoğunluk MEB diyo...


akademık kariyerde doktorayı yapana kadar çok zorluk çekersin..32-33 yaşına kadar rahat edemezsin.


bu memlekette bir yerde akademik birşeyler yapacaksan özellikle özel ünilerde (belki odtü itü gibi kaliteli yerlerde girebilir.Yurt dışıda olabilir) mutlaka bu tarz yerler olsun.(NOT:kaideler istisnayı bozmaz).Yoksa bilmem hangi ilin köyünde ben akademik kariyer yapacam hoca olacam üstünede doktora yapacam prof olacam dersen seni yaşatmazlar.Zira bizim buralarda hoca olmanın öncelikli seçeneği babanın akrabanın prof yada hiç değilse üni çalışanı olması gerekir.Zira senin yaptığın tezi 3-5 matematik öğrendikten sonra herkes yazabilir.Yazamasada babasına yazdırır.(Fen bilimleri tarzı bir öğretmenlik okuduğunu ve mühendisliğe yakın olduğunu zannedip , mühendislik için söylüyorum nede olsa matematik temelli olmasından,)ki çok absürt yerlerde yüksek lisans yapıp akrabasının eşinin dostunun yanına hatta boşalttığı koltuğunada geçenlerde var.Eğer biraz tez okumuşsan göreceksin ki memlekette akademik kariyer bitmiştir, bitmeye yakındır(yine mühendislik için konuşuyorum).Zira her doktora (doktora sayılmayabilir hala doktora ÖĞRENCİSİ diyebildiğimizden)doç , yrd.doç tarzi bir çok adam hala aynı tezleri yenileyip yenileyip yazmakta.(herkes üstüne alınmasın)Yeni birşey gibi ortaya koymakta yada daha önce yazılmış 1940 dan kalma dili türkçe olan bir kitabın sadece 2-3 harfini yeniden değiştirip yeni cümleler kurup kitaptaki matematik formülünün 2 satır daha açıp integrali türevini alıp yazmış kitaplar fazlasıyla piyasada bulunmakta.ee tabi böyle hocalık olmaz.Bu nedenle bu memlekette "hoca" olmak için ya üstteki saydığım üniversitelere gideceksin yada baban akraban hoca ise gayet rahatlıkla dünya umrunda olmayıp maaşını alıp yaşayacaksın..
MEB hakkında bir şey diyemem ama gayet rahat çalışma şartları olduğunu ZANNEDİYORUM.
Diğer bir düşünce ise çok kaliteli bir özel yerlerde çalışman sana gerçek huzuru getirebilir.Evet eğer KPPS A ya girip müfettiş yardımcılığından başlamanda sana huzur getirebilir (kurum prestijli ise).Tabiiki böyle bir yerde başlayıp (özellikle devlette) yüksek lisans,doktora yapmana izin vermemezlikte etmezler diye düşünüyorum yada bunlara izin verecek bir yere geçmende mantıklı olabilir.Zira doktora yapana kadar problem olmaz diye düşünüyorum.Daha sonra zaten ne yapacağına karar verirsin.Hem akademik kariyere devam edersin hemde devlette yada özeldeki işine.Birde bu açıdan bakabilirsin.


çok teşekkür ederim. aslında çok haklısın ve mantıklı olanda doktoraya kadar meb'de çalışmaya devam etmek. akademik hayatın içinde gibisin, yaşadığım ile yakın olan herhangi bir üniversiteyi kullansam, doktoradan sonra işe yaramaz mı acaba devamı için. yoksa doktoraya kadar gelebildikten sonra farketmezmi, şansım olur mu ki kabul görmek için.yani illa da iyi üni.lerde mi yapmak lazım yükseği falan...
