İki güzel sorum var sizler için güzel Zionlular:

1. Evimde kullandığım modem kablolu. Benim kablolu modemimden komşum da faydalanmak istiyor. Ancak kendisi kullanıdığı laptapın özelliklerinden faydalanmak için kablosuz internet istiyor. Dedik ki alalım kablosuz bir modem verelim yayını çeksin arkadaş. Ancak benim evimden onun evine malesef modemin gücü yetmedi, çekmedi. Olay bu iken soru da bu: Adsl kablosunu benim evimden çekip onun evinde kablosuza nasıl çevirebiliriz. Kablolu ve kablosuz iki modem arasında bir bağlantı yapsak olur mu?

2. Msn üzerinden webcam ile yaptığım görüşmeler, internet korsanları tarafından ele geçirilebilir mi? Ben karşı tarafı görüntülerken onlar da bu görüntüleri çalıp izleyebilir mi?(Bunu hep merak etmişimdir ve daha çok etrafımdakiler bana sorduğu için bilmek istiyor, onları da bilgilendirmek istiyorum)

 

2. msn üzerinden yapılan iletişim encrypted yani şifrelenmiş değildir. senin bilgisayarın ile konuştuğun kişi arasında bulunan makinalardan herhangi birine erişimi olan biri bütün iletişiminizi aradan alabilir. Eğer OsX kullanıyorsan Adium'un bütün protokoller için encryption desteği var (ama video yok ve karşındakinin de adium kullanıyor olması gerekiyor).

kurukafa

@kurukafa

peki encrypted destekli görüntülü görüşme yapabileceğimiz bir program var mıdır? (mesela skype falan)

deliktas

1.de anlattığınız olayı ben yapmıştım olmuştu. komşudan gelen kabloyu kablosuz modeme bağlamıştım ve bir sorun yaşamadım bağlatıda.

handgrenade

araya modem yerine almaç göndermeç koyabilrsiniz bu cihaz ortada bi yerde olur adsl bağlantısnı alır yayar genelde trublex villa tarzı yerlerde orta kata konuur.
1 mb lik bir bağlantınız varsa ve karşı tarafla görüşme rahatlıkla yapıyosanız başkası sizi izlemiydur emin olun

neylim

1. biraz uzun i$ ama $u an benim yaptigimi yapabilirsin. ben de net i kablosuz kullaniyorum ama hat kom$uda. once biz da senin dedigin gibi denedik ama verim alamadik. sonra onun evindeki splitter dan benim eve telefon hatti cektik (yakla$ik 20m) ve modemi benim evime kurduk. sonra da onun makine sabit oldugu icin benim evdeki modemden telefon hattinin uzerinden cat5 kabloyla tekrar sabit hat cektik. iki kablo dolaniyo apartman arasinda ama bizim i$imiz goruldu.

eusebiodelaparma

(bkz: #14363617)

transall
1

mobil görünümden çık