[teknik]
(10) 

airties rt-205

steyro #47490
ben bu kablosuz modemi access point olarak kullanabilir miyim? modem ayarlarında routing falan var ama. yardımcı olabilecek biri var mı?




 

Eger yanlis anlamadiysam asil modem olarak kullandigin baska bir alet var. Eger ondan cikan kabloyu bunun portlarindan bir tanesine takarsan kullanabilirsin. Airties'in dhcp ozelligini kapatmani oneririm (web arayuzunden oluyor).

Airties'in wireless ayarlarini (SSID, guvenlik vs) yaptiktan sonra calismasi lazim. Routing tarafini karistirmana gerek yok.

wpi

benim internet bağlantım var. kapsama alanında 1 tane internet bağlantısı olmayan bir modem var. modemlerin ikiside airties rt-205. diğer modem access point olabiliyo mu? ordan da daha uzağa aktarım yapmak istiyoruz

steyro

denemedim ama aradığın şey sanırım kontrol arabiriminde "kablosuz" altında "mesh".

kurukafa

@wpi nin cevabı bana şunu düşündürdü..

adsl e aboneyim.uydunete geçecem fakat kablosuz modemi 180ytl..çok pahalı yani..kablolu modemini alsam 80liraya ondan çıkan kabloyu adsl de şuan da kullandığım philips marka wireless modeme bağlayıp kablosuz kullanabilirmiyim...

olurmu böle bişey.

copy paste

@kurukafa sanırım aradığım şey mesh. ama etkin değil
www.zshare.net

steyro

Evet yanlis anlamisim.

Mesh ozelligi olmasini beklemiyordum ben o modemde. Iyi valla. Yalniz senin ekran goruntusunde "etkinlestir" dugmesini goremedim.

wpi

yani? etkinleştiremez miyim? airtiesin sitesinde bakıyorum mesh kurulumuna. ama rt-210 için tarif etmişler ve menü değişik.

steyro

WPA etkinken etkinleştirilemiyor diyor o ekranda.. wep e falan geçip deneyin isterseniz..

metox

kablosuz güvenliğini wpa yaparsan kullanamıyormuşsun, güvenlik sistemini değiştir.

kurukafa

aradığım şey mesh miş. güvenlik seviyesini wep yapınca mesh açıldı ama bu sefer de pc kablosuz ağa bağlanamadı. (yeni şifre tanımladım, şifreyi falan girdim ama olmadı) modemi resetledim. cevaplar için teşekkürler. yarın forumlardan mesh ile ilgili dökümanlara bakacam, yapamazsam bir duyuru daha açacam.

steyro
1

mobil görünümden çık