kardeşim bi yerden muhabbet kuşu bulmuş nereden bulduysa. fakat bir sorunumuz var.

muhabbet kuşu aşırı ürkek. kafesindeyken hep en altta duruyor, hiç yukarı falan çıkmıyor. bugün ikinci gün bi dışarı çıkaralım dedik, koltukların altına, minderlerin köşesine falan saklanmaya çalışıyor hacılar bu ne iştir? benhayatımda böyle bir korku görmedim. şu anda koltuğun köşesine pıstı resmen yatıyor çaprazlamasına yanında oturuyorum ama seslensem bile korkuyor. bu kuşa napmak lazımdır, acaba hasta falan mı, yoksa böyle davranması normal mi. yani şu an biri görse kuşun bu halini acır yemin ederim öyle anlatayım. bi yardım edin be anlayanlar hayrına.


 

geçmiş olsun o kuş bir daha düzelmez. genelde muhabbet kuşları küçük yaşta alınır ki insana alışsın, ama küçük yaşlarda korkarsa sizden bir daha da yanınıza gelmez.

mesela bir keresinde babam yeni aldığımız kuşu yıkamaya kalkmıştı hayvanda korkunca ele gelmedi hiç. mesele omuzumuza gelir, ağzımıza bile girecekti nerdeyse ama küçükken elden korktuğu için aradan aylar geçmesine rağmen ele gelmedi süreklü korktu.

büyük ihtimal sizde de aynı olay olmuştur, korkutmuşsunuzdur hayvanı ya da kimden aldıysanız onlar korkutmuştur.

bobinhoo

yok bize dün geldi daha o imkansız da, veren kişi korkutmuş olabilir doğrudur.
böyle bir korkaklık yok, tırsıyorum hasta falan olmasın.

behzatc.

papaganokulu.org
burada papağanlarla ilgili her şeyi bulabilirsin.
(muhabbet kuşları da papağandır.)

goldentitan

bakın aldığınız kuşun kafası tamamen çizgili ise (yani hiç düz yer yok ise) o kuş yavrudur. yavru kuşlar tüneğe alışkın değildir. ve doğdukları yerdeki gibi kafesin dibinde dururlar. eğer kuşunuz yavru ise bu normaldir.

muhabbet kuşları stresten (yer değiştirme vb.) çok zarar görür. onu korkutmamaya, yavaş yavaş hareketlerle kendinize çekmeye çalışın. cereyanda bırakmayın. yeri sıcak olsun.

sorular için ışığımı yakın.

iddaaci
1

mobil görünümden çık