arkadaşlar,

fransa'da yaşadığım şehirde 70lik yeni rakı'yı türk marketinden 19 euro ya alabiliyorum.

türkiye'de ne kadara satılıyor şu anda? bir de avrupa'da diğer ülkelerde ne kadara satıldığını merak ediyorum. çok mu kazık yiyorum, yoksa normal mi?

sormuşken şunu da ekliyim, fransa'da rakı da satan bir market zinciri var mıdır, misal carrefour satıyor mu? hiç yolum düşmedi ama satıyorsa fiyatı türk marketinden daha ucuzdur herhalde diye düşünüyorum.

 

ouzo al kesinlikle daha ucuz. marketlerde 6- 12 euro.

gauloises blue

27 lira 70 lik yeni rakı türkiyede.

ama duty freede 11 ya da 12 € olması lazım. 100lüğü 14 € idi. çıkarken limitin de olmadığına göre çıkarken alabildiğin kadar almak en mantıklısı, fr'ye girişte gümrük nasıldır bilemiyorum da el bagajı yapsan 5-6 şişe sokarsın.

agk

€ Türkiyede 2 ytl olduğundan mütevellit Türkiyeden daha pahalıya alıyorsunuz

buffy de vampir sayilir

geçenlerde bindiğim iç hat uçağında içki kataloğu da vardı, 70lik yeni rakı için thy özel fiyatı 10€ yazıyordu.

tom riddle

@gauloises blue: kültürel emperyalizmin kurbanı oluyoruz, yapmayın böyle şeyler. pahalıya alalım ama kendi rakımızı alalım. adamlar böyle böyle bizim bile araplar'dan çaldığımız baklavayı sahiplendiler yunan rakısı diye. bir de neden ouzo? neden uzo değil?

co2s2

senin, benim, onun.

ne farkı var ki, kendin demişsin araplardan çaldık diye. zaten asırlardır beraberiz, bazı değerleri ortak kabul etmek zorundayız. rakı da bunlardan biri.

desdinova

kktc fiyatı 7-8 ytl olmalı.

prompter

arkadaşlar,

öncelikle alakadar olup cevap yazdığınız için hepinize teşekkür ederim.

@co2s2: kısmen katılıyorum dediklerine. sebebi ouzo'nun yunan rakısı olması değil, ispanyol malı da olsa yine yeni rakı'yı tercih ederdim. yıllardır içtiğim, alıştığım tek rakı o zira.

@agk: bilmiyordum duty free de o kadar ucuza satıldığını, gözümden kaçmış. teşekkür ederim bilgi için, noel dönüşü 5 şişe alsak 50 euro karımız oluyor neredeyse:)

o s c a r
1

mobil görünümden çık