yaşım 23. Beş ay sonra 24 olacağım. 2 yıllık bir okul bitirdim. şu an elektrik teknikeriyim ancak tecrübem yok bu birinci kısımdı.

ikinci kısım, okulu geçen yıl bitirdim. bu sene bir işte çalışmadım tüm ağırlığı dikey geçiş sınavına hazırlık verdim, tercihleri yaptım, olmama ihtimali de var. sınırlardayım.

staj yaparken hep teknikerlerleri izledim. afedersiniz ama sürekli amelelik işlerini onlara yaptırıyorlardı. doğru, başka kim yapacak ki? uzun lafın kısası onlar gibi, o şekilde iş yapmak koyuyor biraz.
Mühendis olmak istiyorum. evet bilincindeyim kolay bir olay değil, ha deyince olunmuyor, ama yine de istiyorum. artık mutluluk derecem bile ister istemez, mühendisliği kazanmama odaklandı.

benim derdim, bu sene bir işte çalışıp, ufak tefek tecrübe edinip, 2013dgs'ye tekrar girip şansımı son kez denemek istiyorum. ama kazandım diyelim, mezun olmam 29 yaşını bulabilir. askerlikti derken 30 yaşında iş aramaya kalksam, tecrübem az olsa ya da olmasa, iş bulunabilir mi?

gerçekten ileriki hayatımdan çok endişeliyim. psikolojim alt üst olmuş durumda.

ya da açık öğretimden lisansa tamamlayıp, en azından askerliği 5 ay yapıp, bir an önce iş hayatına mı girsem?

yerin dibine girmiş gibi hissediyorum kendimi. böyle kararsızlıklarım yüzünden kendimden nefret ediyorum.

 

Bizim bölümde dgs ile gelen arkadaşlar vardı, yaşları da epey büyüktü. 82,83'lüler falan vardı. Mezun olanlar ararsında ilk iş bulanlardan birkaçı o arkadaşlardı.

Bence denemeye değer.

johan sebastian

Bir çok işyeri yeni mezun 23 yaşında biri yerine yeni mezun 27-28 yaşında birini işe almak isteyecektir. Tek kaybınız hayata geç başlamak olur, işe alımda avantajlı olursunuz.

digital aga

omur boyu tekniker olmaktan iidir degilmi

iplikci

askerliği şu an için salla..

dgs ile kazanabilirsen yaşı sorun etme hiç...30 hayata atılmak için geç bir yaş ama bir iş bulup çalışırsan sıkıntı yaşamazsın...hatta özel üni. bile düşün derim..bir yerde çalışarak özel üni. ücretini kendin karşılayabilirsin.

Bazarov

o 4 senede sene içinde part-time ya da en kötü yazları bile çalışsan rahat iş bulursun. 2 okul bitirmiş olacaksın bi de.

hmpf

benzer bi soru birkaç ay önce de sorulmuştu.. aynı kişi misin bilmiyorum ama oraya yazdığımı yazayım.
sevgilim okulu 7 senede bitirmiş bir elektronik mühendisi. 29 yaşında başlamış çalışmaya, şu an 31 yaşında. yaşı ve tecrübesizliği hiç sorun olmamış, en kral sektörde başlamış ve aynı sektörde de 2 yıllık tecrübeye göre dolgun bir maaşla çalışıyor. işe ilk başlaması şans ve referans işi ama şimdiki konumuna gelmesi kendi becerisi.
umutsuz olma derim.

black sabahat
1

mobil görünümden çık