
Adamlar şehri iyi bildikleri için ne taraf doğu ne taraf batı kestirmek güç olmasa gerek.


amerikan şehirleri zaten böyle ızgara teli gibi planlanmış olduğu için ne tarafın güney ne tarafın kuzey olduğunu kestirmek pek zor değil.
manhattan şöyle bir yer mesela www.roberthill.com
burada kuzeyi güneyi bulmakta pek zorlanmazsın diye düşünüyorum.


Çalışınca oluyor müdürüm. Kimisinde (bende) doğuştan oluyor, kimisi zamanla geliştiriyor o işleri. Ben millete yol tarif ederken, anlayabilecek gibiyse yönle tarif ederim. Şıp diye bulunuyor. Ayrıca yön bilen birine yol tarif etmek çok keyifli oluyor. Misal:
Menderes İstasyonunda in, kuzey çıkışından çık, doğuya doğru iki dakika yürü, gelen sokaktan kuzeye sap, saat on yönünde gördüğün tabelacı.


keza operasyon öncesi binanın planı gösterilir. orada bellidir nerede giriş var nerede çıkış var falan bütün detaylar. binaya göre de doğu/batı diye adlandırılabilir.
