2 yıllık elektrik mezunuyum. Dikey Geçiş Sınavı'ndan istediğim puanı alamadım. 272 puan aldım. mühendisliklere yetmiyor. tek yeten bölüm fizik bölümü.

ancak hayatım boyunca, orta okulda, lisede, yüksek okulda, fizik derslerinden çok çektim. özellikle öss sınavında fizik konularından -3 net yapmışlığım var. hatta yüksek okulda hocadan ödev almasaydım ve bütünlemeler olmasa sittin sene veremeyebilirdim. kısacası fizikten bir b*k anlamıyorum. ya da kendimi öyle görüyorum.

ne yapsam? tercih etmesem açıkta kalacağım, tercih etsem korkuyorum. ya bitiremezsem diyorum.

bursa'da olduğum için yakın yerlerdeki fizik bölümlerini yazacağım. uludağ'da okuyan arkadaşımın arkadaşı isteyerek gitmiş, bırakmak zorunda kalmış zorluğundan dolayı.
bu sene tanıştığım bir öğretmen, myo elektrik çıkışlı. dgs sınavından fizik bölümünü kazanmış. şimdi kontrol mühendisliği dallarında yüksek lisans yapıyordu. ki kendisi matematiğin m'sini, fiziği f'sinden anlamıyordum, başka şansım olmadığı için seçmiştim dedi.

bilemiyorum gerçekten. aşırı stres içindeyim.

fizik bilgisi olmadan giden birinden gerçekten bilgi almak istiyorum...

 

fiziğe girmesi kolay çıkması zordur. en yakın arkadaşlarımdan biri okuyor. 70 kişi falanlardı ilk sene. Şu an 4'e geçti, orjinal kadrodan 10 kişi kalmış.

bakıyorum notlarına falan apayrı bir alfabeleri var. kuantum filan çok uğraştırıyor.

alt yapın yoksa, çok çok azimli biri değilsen başlamaman daha doğru. ama yaz gitsin lan üniversite okumak güzeldir.

empty blank

fizik bilgisi değil daha çok matemtik bilgisine ihtiyacın var..türev,integral çok iyi bilmelisin.eğer çok iyi bir üniversite yazmazsan rahat bitirirsin.iyi üniversiteleri seçme...celal bayar fizikte rahat rahat geçen arkadaşım var..

john holmes

bence yazma

yok öle bişi

Bir fizik bölümü mezunu olarak, çok çok sevmiyorsan kesinlikle yazmamanı tavsiye ederim. Eğer fizik bölümü okuyacaksan yapabileceğin iş alanları diğer bölümlerde olduğu gibi değildir. Ya telekominikasyon ya da akademik alanda çalışabilirsin. Girmesi kolay çıkması çok zordur. yakın zamanda fizik bölümleri kapatılıp mühendislikleri açılacak. Sadece ODTÜ fizik kalacak ve o da enstitü olarak çalışacak.

Fizik yerine kimya ya da biyoloji seçmeni tavsiye ederim.

janavarorion

oturur calisirim, bitirirm diyorsan yaz. ancak sonunu da dusun. bitince ne olur, sonrasinda neler yapmak istersin bunlari da goz onunde bulundur.
ayrica istemeden sirf sadece tek bolum olabiliyor ve tek sansim mantigiyla girersen nefret edip sende birakabilirsin.
son olarak fizik zordur, gidecegin okula, bolumdeki hocalara asistanlara bagli olarak kanirtabilir.

foolrules

fizik guzeldir yaz o korku aptal lise oretmenleri yuzunden. universite fiziginin liseyle alakasi yok tabi liseden bozma bir okula gitmezsen yoksa dersine fen lisesi hocalari girer.

ben de seneye 2. uni olarak fizik okuyacagim hazir puanlar da dusmusken

iplikci
1

mobil görünümden çık