böyle mecburi bi durumdan dolayı işten ayrılırken tazminat alabiliyormuşum sanırım öyle mi?
öyleyse bir yılı doldurmak gerekir sanırım. benim sigortamın ne zaman başlatıldığını yani resmi olarak ne zaman başladığımı nerden öğrenebilirim?
bir yılımı doldurmadan önce askere gideceğimi söylememeyi düşünüyorum uygun mudur?


 

ssk ya da e devletten sorgulayabilirsin.

ozdek

sigortanın ne zaman başladığını turkiye.gov.tr'den öğrenebilirsin.

trakyali gulyabani

esgm.sgk.gov.tr bu adreste ilk satırda çıkan tarih senin ilk işe başladığın tarihtir.

sinematematikci

uygundur.
ama 1 yılını doldurktan sonra 30 gün ihbar süresi var. yani sen ben askere gidiyorum dediğin zaman, 30 gün daha çalışacaksın ülen! deme hakları var. yoksa istifa etmiş gibi olursun, tazminatını da alamazsın.
ya da ben tüm bunları sallıyor da olabilirim. sonuçta kulaktan dolma bilgiler. araştır sen yine de...

benaslindayohum

öncelikle askere gideceğini etik olarak söylemen gerekli -ki yerine biri alınacak mı vs. planı yapılsın.. bunun haricinde askerlik için çıkıyorsan tazminat alırsın.. şirket senden askerlik belgeni ister ve tazminatını alırsın.. ihbar süresi uygulamazlar.. zaten belgeni gitmeden 15-20 gün önce alıyorsun.. işe giriş tarihini i.k.'dan işe giriş belgenin bir örneğini isteyerek görebilirsin ya da ücret bordronu iste orada da yazar..

kafa koparan manyak

@sinematematikci:
buraya daha öncede bakmıştım ama soldaki menüden neyi seçeceiğimi bilemedim. biraz baktım hiçbirinde kayıt da göremedim. bir de ilk başladığım tarih değilde en son çalıştığım yerde başladığım tarih lazım bana. o da görünür mü?

@benaslindayohum:
ben askere gidiyorum desem de beni kovmuycaklar zaten çok büyük ihtimalle. yani onlar kovmuycak ben de istifa etmiycem ama askere gidicem. bu durumda bi zorunluluk olduğu için bana yine de tazminat ödeniyormuş diye duydum. bu konuda kesin bi bilgin yokmuş ama senin bildiğin nedir?

tepedeki psychedelic adam

@kafa koparan manyak:
ben söyliycektim zaten de işyerinden biri dedi bi sene dolmadan söyleme sonra tazminat alamazsın vs. benim ekimin başlarında bi senem doluyor, işte aralıkta filan da askere gidicem bu durumda. şimdi söylememle bi senemin dolması sonucunda söylemem arasında bi fark olur mu tazminat konusunda? şimdi söylersem işten çıkarmayacaklar çok büyük ihtimalle. yani askere gidene kadar çalışmaya devam ederim.

tepedeki psychedelic adam

@tepedeki psychedelic adam
arada o kadar mesafe varsa yıl dolunca söylersin.. bir de bu işlerde ilişki çok önemli.. üstünün sevdiği biri isen ya da i.k. yönetici seni seven biri ise yılın dolmadan bile tazminat alırsın.. bu tür işlerde ilişkiler çok önemli.. isterlerse kanun ve kuralları uygulamazlar zira para onların hükmünde ;)

kafa koparan manyak

@tepedeki
soldaki menüden "hizmet dökümü" sonra da "hizmet dökümü 4A" başlıklarını seçmelisin.

sinematematikci

aynısını ben de yaptım.

bir seneyi doldurman şartı var öncelikle.
işten ayrılmadan bir ay önce istifa ve tazminat dilekçeni ayrı ayrı veriyorsun şirketine.
askerlik şubesinde şuan adını hatırlamadığım bir kağıttan ikinci nüsha'yı işyerine verilmek üzere istiyorsun ve bu kağıdı da firmana veriyorsun askere gittiğinin kanıtı olarak.

bu kadar ;)

velhasilkelam

askerlik nedeni ile istifa edersen kıdem tazminatını alabilirsin. sevk belgeni istifa dilekçenin ekine koymak gerekli. ayrıca kıdem tazminatını hak kazanır şekilde istifalarda ihbar süresi yoktur.

sijwocaq

cevaplar için teşekkürler ama ben sonuç olarak şunu tam anlayamadım.

evet askerlik mevzusu oldu mu ihbar süresi yok sanırım ama ben zaten askere gitmeden bir ay önce ya da daha önce bunu söyliycem. ve ben bir senemi doldurmadan söylesem bile askere gidene kadar çalışıcam. bu durumda bi senem dolmadan önce ya da sonra söylememin herhangi bi farkı yok sanırım. doğru mudur? çünkü işi zaten bi sene + iki ay gibi bi süre sonunda bırakmış olucam.

ayrıca bu tazminat brüt maaş üzerinden mi veriliyor sanırım öyle mi?

tepedeki psychedelic adam
1

mobil görünümden çık