Şimdi sezon başlangıcında 3-4 milyon euro'ya futbolcular transfer ediliyor. Şimdi bu futbolcu parayı aldıktan sonra hiç oynamazsa, umursamazsa, hasta olursa, trafik kazası geçirir de bacağını kırarsa bu tip durumlarda kulüp verdiği parayı geri alma hakkı var mıdır? Yoksa yapacağı herhangi bir şey yok mudur? Nasıl bir yol izlenir?




 

tek seferde verilmiyor futbolculara paralar. ona göre sözleşmede de maddeler vardır. uzun vadeye yayılıyor.

feodal moruk

Hafatalık veya aylık para alıyor olabilirler. Eğer böyleyse oynamasın bakalım. Davalarla uğraşır durur.

Edit : FM de (Futbol menecer )para cezası verebiliyordun mesela. Adam iyi oynamazsa, veriyordum 2 hafta para cezası. Gerçi sonrasında daha kötü oynuyordu ama en azından sinirim gidiyordu. Fm de varsa gerçekte de vardır diyorum hocu ben. Adamlar nokta atışı yapıyor, çoğu şey doğru.

ifıdieyoung

sözleşmede iki tarafında yükümlülükleri belirtilir. eğer futbolcu kendi üzerine düşenleri yerine getirmiyorsa gerekli cezayı şartı öder ya da kulüp sözleşmesini fesheder. keza takım da aynı şekilde. ama söylediğiniz sebepler için ödenen paranın geri alınabileceğini zannetmiyorum. ancak daha değişik bir yöntem var. örneğin bazı takımlar kadrolarında düşünmedikleri futbolculara sabahın köründe antreman koyarlar. sözleşme gereği futbolcu bu antremanlara gelmek zorundadır. gelmezse noter çağırıp zabıt tuttururlar ve sözleşmeyi iptal etme hakkı elde etme yoluna giderler. yani bir nevi yıldırma politikası.

isiz ajun

verilen parayı ancak cas'a dava açarak geri alabilir. cas'ın extreme durumlar dışında futbolcunun yanında olacağını düşünüyorum.

feodal moruk
1

mobil görünümden çık