bir ara bir yerde bir geyik duymuştum, ne kadarı doğru ve ne kadarını hatırlıyorum emin değilim. konuyu bilern biri tamamlatıp açıklar mı?

türkiyede adsl'in herhangi bir savaş anında iletişimin sağlanabileceği tek ve en güvenli kaynak olduğu, baz istasyonları tahrip edilse, uydular hizmet dışı bırakılsa ve gsm kullanıla masa bile dsl'in çalışmaya devam edeceğini söylemişti bu zat. askeri önem taşıyan dsl hatlarının şehir planlarının ve bağlanyılarının gizli olduğu, yine askeri önem taşıdığını söylemişti.

hatta bir iki sene önce bir adanada bir vali mi basın toplantısında gaza gelip planları göstermiş de olay olmuş sanırım.

var mı böyle bir geyik , bana çok abartı geldi? telefon hatlarının nereye döşendiğğini falan gayet biliyoruz. savaş halinde (diyelim amerika ile) gsm', gps'i kesen herif adslyi de kesemez mi?

 

balıkçıların ayağı kabloya takıldı diye internetsiz kalıyoruz. saçma olmuş.

utkucbkc

ttnet önce şu lepisteslerin denizin altındaki fiberleri yemesini engellesin, ondan sonra savaş anında istihbarat sallasın

kolay değil lepisteslerle uğraşmak, ése.

naw man fuck that

adsl bakır telefon hatları üzerinden çalışıyor, hatlar ya da bağlı olduğu santraller tahrip edilirse çalışamaz duruma gelir.

ordunun normal ya da savas durumunda kullandığı yüksek kriptolama imkanına sahip alternatif iletişim kanalları var. adsl bu iş için komik kalır.

spankenstein

kim söylediyse ya senle dalga geçmiş yada.

low-life

amerika birleşik devletlerinin motoraladan zamanında aldığı şu an uydu telefonu dediğimiz ama askeri istihbarat amaçlı kullandığı iridium uyduları var. adsl dediğin kablo eline al kesersin sende kalın olsada. bu kablolar bütün dünyayı dolaşıyor nerdeyse. ama bir adet yok birini kesersin hat diğer taraftan dolaşır

low-life

acil durumlarda en güvenli iletişim yöntemi uydu telefonu ( baz istasyon kullanmaz ) ve telsizlerdir. bu sistemlerin hepsi enerji olduğu sürece bağımsız olarak çalışırlar.

bir savaş anında adsl sistemini çökertmek çok zor olmaz.

daha beteri mesela izmit-hereke civarında e5, otoban ve tren yolu birbirine çok yakın paralel gidiyor buraya ufak bi bomba atsan istanbula anadoludan gelen yolların çok büyük kısmını tek seferde yok ediyorsun.

orpheus
1

mobil görünümden çık