şimdi hep vardır ya, uzanlar gibin, tayyip gibin vs. benzeri, deli parası olan, bu parayı aklayamayacağından, harcayamayacağından, veya el konulmasın diye isviçre bankalarında tutanlar.

Nasıl yatırıyorlar bu paraları bu bankalara? kendi ülke içi veya diğer türkiye benzeri banka düzenlemesi olan ülkelerdeki hesaplarından havale edemezler bu kadar büyük miktarları.

e sınırdan da yasal olarak geçiremeyeceklerine göre. yasadışı yoldan, bavul vs. gibi somut biçimlerde mi sokuyorlar isviçreye?

bu arada konuyla ilgili yanlış birşey biliyorduyduysam ve dezenformasyona sebep olduysam düzeltim lütfen.
teşekkürler.

 

tabiki bavulda gidenleri de var , bu işi kapalıçarsıda yapıyorlar ama büyük paralar, bir şekilde aklanarak gidiyor. büyük miktarlar havale edilemez diye birşey yok. kaynağı temizse milyar dolarlar havale edebilirsin. dolayısıyla bu iş için büyük planlar yapılıyor, hatta bu işler yapılmadan önce çeşitli ülkelerde şirketler kuruluyor, paravan fabrikalar açılıyor. daha sonrasında sanki paranın bir karşılığı varmış gibi transferler yapılıyor. anlattıklarım en basiti çok fazla detay var ama kayıt dışı para aklamanın önüne hiçbir türlü geçilemez.

kompisko

(bkz: offshore)

mr fusion

isvicrede artik kimse para tutmuyor bankalar sirdas hesaplari kaldirdilar.

su an icin avrupa bolgesi luxemburgda tutar, ruslar guney kibrista, arablar dubaide, amerikalilar da pasifikte ufak ada bankalarinda.

para bavulla tasinabilir veya paravan sirletler kurulup ithalat ihracat gibi gosterilebilir.

iplikci
1

mobil görünümden çık