Bilirsiniz mp3 sitelerinde "24 saat içinde silinmelidir." benzeri bir uyarı olur. Yani indirdiğimiz bir şarkıyı 24 saat içinde silersek yasal bir sorun yok mudur? Peki filmler içinde aynı şey geçerli midir? Yani bir filmi indirsek, 24 saat içinde silsek, aynı şey midir?(Sanmam ama sormam gerekliydi).

Bir de filmlerde telif hakkı konusunda zaman aşımı gibi bir şey var mı? Misal 1929 yılında çekilmiş bir filmi indirsek yine telif hakkı ihlali derdi olur mu?


 

onlar kendi kendilerini rahatlatmak için öyle ibareler yazıyorlar sitelere. bir eserin mp3e dönüştürülerek bir başkasına verilmesi suçtur. mp3leri satın alır ya da albümü alıp mp3 yapar ipoduna atar dinlersin ama başkasına veremezsin.

bildiğim kadarıyla bir müzik eseri bestecisinin ölümünden 70 yıl sonra public domain oluyor. tabi bu kayıtlar için değil sadece notaları açısından geçerli.

blackdog

@mrbrooks
Zaten onu da soracaktım. Müzik eserinin yasal koruma altında olup olmadığını kontrol etmek için bir site vardı. "Filmler için de böyle bir site var mı?" diye soracaktım...

late viper
1

mobil görünümden çık