dün bir muhabbette şöyle birşey geçti ama doğrumu değilmi bilemedim;

vücut spor halindeyken önce şekerleri yakar, sonra hebele hübeleleri yakar daha sonra yağları yakılmaya başlanır..

bu mantıklımı? eğer öyleyse, o halde koşu yaparken 3 kat daha fazlamı koşmalıyız. hani önce şekeri yaksın, sonra adını hatırlayamadığım maddeyi ve yağlara sıra gelsin?

tam anlatamadm ama neyse.

 

adını hatırlayamadığım madde dediğin protein.

olkol

Bildiğim kadarıyla doğru bir önerme. Çünkü yağlar enerji özelliği en fazla olsa da yakımı çok zor olduğu için zorunluluk halinde kullanılır. Temel enerji maddesi olarak da parçalanması kolay olan şeker ve karbonhidratlar kullanılır. Hebele hübele dediğin de yapıcı onarıcı özellikli proteinlerdir yüksek ihtimal

woody

3 kat fazla koşmana gerek yok evet önce şeker yanar ama şeker,şeker olarak depo edilmez vücudda az şeker alacaksın sıra yağlara daha çabuk gelecek bu bir örneği ikinci örneği spor yaparak metabolizman hızlandığından gün içinde karbonhidrat+yağ yakımın da artacak falan filan. ama özetle bugün 2km koştum göbekten 2mm yedim gibi bir durum yok zaten.

wallcan

o zaman uzun süreli spor yapmak makbul olurdu.oysa ki zayıflamak için günde 3 kez aralıklı olarak 10ar dakikalık sporu tavsiye ediyorlar.

ütopya

hayır doğru değil, yıllardır var böyle bir efsane ama alakası yok. vücut enerji için proteinleri, karbonhidratları ve yağı aynı anda yakar. mesela karbonhidratın yakılması vücut için proteinler ve yağa kıyasla daha kolay olmasına rağmen enerji ihtiyacını vücut hiçbir zaman tek bir besin maddesine bağlamaz, mutlaka şeker ve diğer karbonhidratların yanında yağ da yakar.

bu yüzden tek bir besin maddesine yüklenmek mantıklı değildir, iyi bir diyet karbonhidrat, protein ve yağı yeterli miktarlarda içermelidir.

fluorescein
1

mobil görünümden çık