Selamlar. Şimdi size bir kaç karışık işlem için danışacağım. Bir kaç gün önce babamı kaybettim. Babamın üç farklı yerden maaşı vardı. Bunları kendi üzerime geçirmek için nereye gitmem ve ne yapmam gerek bilgisi olan varsa yardım etmesini rica ederim. İlk maaşı Almanya'dandı, diğer maaşı ssk'dandı, öbür maaşı da annemin vefatından sonra bağkur'dan ona kalan (%50'si) maaştı. Bu üç şey için nereye gitmem gerekiyor acaba? İstanbul/Kadıköy'de oturuyorum. Bir de babam vefat edince sigortası üzerimden kalkmış ve sigortasız kalmışım. Onu nasıl halledeceğim? Şimdiden çok teşekkürler.

Bu arada üniversitede okumaktayım ve maaş yaşını geçmedim sanırım.


 

Öncelikle başınız sağolsun. Ben de babamı 2 ay önce kaybettim, acınızı yürekten paylaşıyorum.

SGK'ya 2 dilekçe vermeniz gerekiyor. 1. dilekçe babanızın ölüm yardımı ve maaşı için olacak. 1 maaş tutarı ölüm yarımı ve yetim maaşı bağlanmasına yönelik bir dilekçe. Bu dilekçenin boş hali SGK müdürlüklerinde bulunabiliyor.

SGK'ya vereceğiniz 2. dilekçe ise Annenizin yetim maaşını almak için olacak. Aynı dilekçede ölüm yardımı kısmını çizerek onu da teslim edebilirsiniz.

Her 2 dilekçe için de kaymakamlıklarda bulunan nüfus müdürlüğünden alınmış vukuatlı nüfus kayıt örneği ve noterden alacağınız veraset ilamını teslim etmeniz gerekiyor.

1 ay kadar sonra ziraat bankasına TC kimlik numaranızla başvurarak adınıza açılan hesaptan kontrollerini gerçekleştirebilirsiniz.

Almanya konusunda bilgim yok. Ancak Almanya'nın bu konularda çok iyi çalıştığını duymuştum. İlgili sigortaya mail ya da telefon ile ulaşırsanız muhtemelen size yol göstereceklerdir.

carpenoctem

öncelikle başın sağolsun.
kadıköyde isen marmara üni göztepe kampüsü yanında sgk var. oraya gidersen en azından ssk dan aldığı için yardımcı olurlar diye düşünüyorum.

esek sipasi

başınız sağolsun

marcelorios

Başın sağ olsun. Allah bunu unutturacak dert vermesin.

Dunedan
1

mobil görünümden çık