selamlar,

şimdi ahali, sorumun esas nedeni yeni nesil core i işlemcili bir bilgisayarı iş dışında hiç kullanmamış olmam, dolayısı ile performans sınırlarını office outlook kullanarak tahmin edememem...

kenmdime bir bilgisayar alacağımdır. kullanım amacım özetle müzik editleme ve kayıt, az biraz photoshop ve/veya premiere (belki biraz da after effects). pek az da oyun (tarz olarak en zorlayabilecek tür heralde FPS olacaktır, FPS dışında da pek PC'de oyun oynamam diye düşünüyorum zaten... boishock infinite'i bekliyorum şimdilik sadece :) )

alayım ve alet ölene kadar kullanayım istiyorum en az bi 2-3 yıl gitsin yani (genelde elime aldığım elektronik aletler garantisinin bittiği gün civarı ölüyor da...)

sorum; bir i5 işlemci bu ihtiyaçlarımı görür mü? i7'ye çıkıp bütçeyi arttırmaya gerek var mı? intel HD ekran kartı çok mu süründürür? şöyle ayrı hafızası olan bir gpu illa şart mı?

yani bütçemi korumaya çalışıyorum ve aslında biraz da ince bişey almaya çalışıyorum, fiyat ordan zaten artacak gibi sanki, baktığım markalar da azcık tuzlu zaten... ama orta yolu bulucam derken de sonra pişman olmak da istemiyorum.


edit: belirli bir bütçem yok, ama fiyat/performans konusunda en avantajlı bir model almayı düşünüyorum. ama bütçe yok dedim diye de öyle 3-4bin vermem yani, yazık günah...

 

başka monitöre bağlayacaksan ati ya da nvidia farketmez bir ekran kartı olsun. intel gitsin işlemci yapsın, ekran kartları iğrenç. kardeşimde var bir tane alet bir sene olmamıştır, i3 ya da i5 dizüstü, intel ekran kartlı. LCD'ye bağlıyorum görüntü berbat, benim kaç senelik dizüstünü bağlıyorum görüntü mis gibi(nvidia sekizbinküsürlü bir ekran kartı var üstünde). herkes bildiği işi yapacak...

late viper

Kaç paran var yakışıklı?

tuvalet kaşığı

Bende şirket bilgisyarı olarak i5 işlemcili DELL e 5520 ve i7 işlemcili HP elitebook kullandım. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki aralarında bariz bir performans farkı yok. Ancak kullanacağın işler çok CPU intensive ise belki %10 -%20 lik bir fark oluşturabilir. O kadar fark için fiyat farkı sorun değilse i7 tercih edebilirsin.

CenkSancarli

Dedigin seyleri rahat rahat yapabilmek için intel gpu biraz yetersiz kalır gibi. Ayrıca 2 3 sene kullanacaksan da i7 almak daha mantıklı bence. Yani oyunu komple gözden çıkarırsan PS ve AE için çokçok sorun olmaz gibi. RAM i yüksek tutarsın hafif hallolur. dediğim gibi işin içine oyun girdiğinde herşey daha farklı oluyor: laptopun ağırlığı, ısınma problemi, harici ekran kartı, yüksek fiyat falan gibi. Asus ultrabook aldım bu cumartesi. elimden bırakamıyorum aleti ya. ben denemedim ama oyunlar kasıyormuş hafif intel hd4000 ile. ama diğer işlerimin hepsini görüyor. pili, performansı, full hd ekranı falan mis. neyse işte durumlar boyle yani.

eofor

Bütçeni söylersen yardımcı olabilirim.

9uncu nesilim ama para bende
1

mobil görünümden çık