[q]
(6) 

Lens muayenesi

soljenitsin #459357
Geçen hafta lens yazdırmak için doktora gittim.Muayene olmadan önce doktora lens istediğimi söyledim.Numara ölçmünü,göz çapını vs. yazdı ama dedi ki önceden lens muayenesi için geleceğini telefonda söylemeliydin lens muayenesi daha farklı oluyor dedi.

Gittim hastahane özel bir göz hastahanesiydi.(batı göz).Doktor lens numaralarımı verdi sonuçta ama benim kafada soru işaretleri kaldı.Sallamasyon yazdıysa lensi boşuna para vermeyim.Yazdığı numaralara göre gidip alayım mı sizce ?


 

ben göz muayenesi diye gittim, göz numaralarımı yazdı verdi, ha ben bi de lens numarası istiyorum dedim, kağıda yazdı numaraları verdi. Özel lens muayenesi diye bişey duymadım ben

bonjurkes

Saçmalamış diyesim geldi.. 7 yıldır lens, 20 yıldır gözlük kullanıyorum.. Lens için, muayene sonunda "gözlük numarası şunlar, lens içinde şunlar" deyip verdi gittiğim her doktor..
Yok öyle "önceden bilmem lazımdı" falan..

quaker

ben normal muayene için 12 tl verdim.Lens muayenesi 50 tl dediler.Sanırım lens muayensi diye fazladan para almak için dedi.

soljenitsin

Aynen.. Sizi yolmaya çalışmışlar gibi geldi bana..

quaker

göz çapı filan dediğin ölçümler gözlük alırken ölçülmüyor, doğru demiş farkı var yani, ama görünen o ki lens muayenesi için gerekenleri de yapmış.

iskembepaca

lens icin muayeneye giderken bi yarim saat once herhangi bi optik edevat takilmiyor diye biliyorum. onu mu kastetti ki?

yanlis da biliyor olabilirim gerci. ama hatirliyo gibiyim oyle bi seyi. neyse uzattim :)

osuruklu
1

mobil görünümden çık