hem de komando olarak?
hem de komando olmak istemiyorum seçeneğini işaretlemesine rağmen?

adam makine müh mezunu, 12 aylık ve komando çıkmış.

4 yıllık mezunların hepsi kısa dönem gitmiyor muydu yahu?

 

hayır yapar hem de paşa paşa.amcam boğaziçi elektrik-elektronik mezunuydu.uzun dönem yaptı.hem de kars sarıkamışta -30 derecede.


edit:@sparkle kiddle boyla ilgisi yok hocam.amcam 1,70 ten kısa.

Belchior-Cesario

yapar hem de elektrik elektronik mezunu hem de kısa dönem seçti. boyu uzundu ama ondan diye düşündük. arkadaşımdır. allah hepsinin yardımcısı olsun.

sparkle kiddle

Uzunda çıkabiliyor.Mesela doktorlar 12 ay yaparlar.Psikologlar,Pdrclerde 12 ay çogunluktadır.Mühendis ihtiyacı varsa onlarda 12 ay yaparlar.

zola

komando asteğmen?
arkadaşım da bilmiyor

(bkz: sikmeseler bari)

dieselsingle2

boşuna demıyorlar askerlikte mantık aranmaz diye

zola

4 yıllık fakülte mezunlarına uzun-kısa dönem askerlik mezun olunan bölüme ve/veya başvurulan döneme göre uzun/kısa dönem ihtimali değişiyor olsa gerek.

örneğin, iktisat mezunu bir arkadaşım nisan celbinde gitti ve uzun dönem komando olarak askerliğini yapıyor. 5-6 kadar iktisat mezunu arkadaşım ise aralık celbinde gitti ve hepsine kısa dönem çıktı.

gogu delen adam

evet yapabilir ama komando eğitimleri başlamadan sağlık muayenesi yapılıyor. bu muayenede komando olamaz raporu alırsa başka bi eğitim birliğine gidip ordaki düzene katılır. yani asteğmenlik değişmez ama komando olmayabilir. komando olmak istemediğini varsayarsak o sağlık testi çok hızlı gelişiyor onu söyleyeyim. ben o teste ısparta'daki dağ komando okulunda girdim ve takribi 10 dakika sürdü o da sıra beklemekten. dahiliye, ortopedi, psikoloji, hariciye, göz ve hatırlayamadığım 2 tane daha alan var. bize yapılan sağlık testi çok siktiriboktandı onu baştan söyliyim. mesela ortopediye gidiyosun sorun var mı diyo düz tabanım diyosun bişey olmaz diyip komando olabilir damgasını basıyo. şimdi bu dallardan en az bir tanesinden komando olamaz raporu alırsan komando olmuyosun. zaten o muayene başlayınca herkes milyon tane rapor çıkartıcak. en çok elenen grup gözlüklüler. gözlüğü olup komando olabilir raporu alan olmadı bizde. ya bu taktikler falan forumlarda kesin vardır. eğer olmak istemiyosa bi okusun internetten hala vakit var gitmesine.

aysiku

Yapar. Hudutçu olup sınırda komandoluk da yapar üstelik ama maaşlı işçi gibi hesabına para da yatar.

sekilci zihniyet

arkadaşlar bakın açıklayayım elimden geldiğince.

1- "Kısa dönem işaretlemiştim ama uzun çıktı, uzun işaretlemiştim ama kısa çıktı" gibi serzenişler biraz garip. Çünkü ordu öncelikle ihtiyacını karşılıyor. Eğer uzun dönem ihtiyaç açığı varsa, siz kısa dönem işaretlemiş olsanız bile ŞAK diye uzun döneme alırlar.
2- En az askerlik başvurusu Nisan döneminde olur. Bunda da uzun dönem çıkma şansınız artar.
3- Bazı okul/fakülte mezunlarının uzun dönem yapma şansları yüksektir hatta kesindir. Diş hekimleri, doktorlar, psikologlar filan banko uzun dönem yaparlar. Ordu, asteğmen ihtiyacını mühendislik fakültesi mezunlarıyla karşılıyor. O yüzden siz kısa dönem işaretlemiş olsanız da açık varsa alıverirler uzun döneme..
4- İktisatçı da uzun dönem yapar, veteriner de, mühendis de.. En başta dediğim gibi başvuru sayısı önemli ama öncelik mühendislik fakültelerinindir.
5- 4 yıllık mezunlarının %100 kısa dönem askerlik yaparlar gibi bir kuralları, kaideleri yoktur.

Ha bu arada, siz kısa dönemi tercih edersiniz, sıralamada biraz daha geriye düşersiniz uzun dönem için. Ama ihtiyaç ihtiyaç ihtiyaç...

bilmemkacincinick

Yapar belli bölüm mezunlarının uzun dönemi zaten banko gibi bir şeydir TSK'nın adam çalıştırma prensibi itibari ile:

- Eşim doktor 12 ay yaptı.
- Kardeşimin eşi boğaziçi bilgisayar mezunu, 12 ay yaptı.
- Eşimin kardeşi, makine mühendisi 12 ay yaptı.

sui

@bilmemkacincinick:

tıp doktoru yüzde 100 asteğmen ama diş hekimi yüzde 100 değil.

diş hekimlerinin çalıştığı koltuk yani ünit sayısı sınırlı. o nedenle çok çok azı, yüzde 5 kadarı kısa dönem yapıyor. bizzat biliyorum. bir de adamın memur olmaya engel (yüz kızartıcı suç vs vs) varsa o tabi nerden mezun olursa olsun asteğmen olamaz. kısa dönem de olamıyor sanki, doğrudan er oluyor.

bu durumdaki tıp doktorları, bazen er olarak hasta bakıyorlar.

kaşelerinde:

tabip er

yazıyor.

bunu da bizzat biliyorum.

bir de bedellinin 1-2 ay olduğu geçmiş dönemlerde de, tabip er olarak hasta bakmış doktorlar. orada da tabip er yazıyor.

(bkz: tabip er)

uyuyanadam

yedek subay olur ama komando;

h-e-r a-s-k-e-r k-o-m-a-n-d-o o-l-a-m-a-z !

bakgene
1

mobil görünümden çık