selamlar,

arada depreşiyor, duyurusunu açıyorum. dün de depreşti yine (git: 457518). sizce kolay öğrenilebilir bir dil mi bu? kendimi versem ne kadar zamanda anlamlı bir şeyler çıkarmaya başlayabilirim?

bir de C#'da gelecek var mı? yani gün gelip de herkes terketmesin bu dili? (hoş microsof tekeli oldukça zor gibi geliyor ama) ya da, atıyorum, o kadar çok kişi vardır ki bunu bilen, artık bilmek bana bir şey katmaz, amerika'da çok iyi ingilizce konuşmak gibi yani...

ne dersiniz?

 

aynı dertten muzdaripiz gerçi ben öğrenemiyorum sorun orada.

memnun

e zaten kendim icin birseyler yapmak istiyorum demişsin obur duyuruda da. oyuzden kac kişinin bildiği cok onemli olmamalı bence. eğer istiyorsan direk giriş yapabilirsin. valla oyle cok cok zor da degil. eğer bilgisayar okuyan/okumuş arkadaşların varsa onların lab uygulamalarını alıp yazmayı deneyebilirsin. bir de eğer web uygulaması yapmak istersen w3schools.com da kucuk pratik bilgiler var. buradan ya da mesaj yoluyla da yardımcı olabilirim elimden geldiği kadar. bir yerden başlayınca gerisi geliyor zaten.

eofor

@eofor bu dil web sitesi yapmaya ne kadar elverişli? bir php kadar esnek mi ya da hafif mi mesela? bu dille de sağlam altyapılı web siteleri dizayn etmek mümkün mü? işin o kısmını hiç bilmiyorum...

bir de hangisini daha ön planda tutmalıyım? önce masaüstü sonra web mi gelmeli, tersi mi? yoksa ikisi bir arada mı yürüyor?

allahım bukonuda çok cahilim!

loveinaflipbook

(git: www.acikakademi.com)
programlamaya başlamak için ise (git: www.codecademy.com)

liquidcat

şöyle oluyor aslında; diyelim bi tane masaüstü projen var bunu web e taşımak istiyorsun. ozaman tabiki phpten ziyade asp projesine cevirmek arayuzu bozmamak acısından daha iyi. php, flash falan bildiğim kadarıyla daha esnek ama asp'de de yapamayacagın cok fazla sey yok. veritabanını falan ben daha rahat kullanıyorum mesela asp'de. raporlama bilmemne...
hangisini on planda tutacagın da direk senin kararın. ne tarz yazılım yapmak istedigine bağlı. zaten hemen hemen aynı kodlaması. biraz konuya dahil olduktan sonra da seçimini yapabilirsin. yani masaüstü başladım illa masaüstü gideyim diye birşey yok. keyfine gore. asp ile yapılmış cok web sitesi var aslında biraz araştırırsan neler yapabildiğini de görmüş olursun, beğenirsen başlarsın.

eofor

ohooo ne php'si c#-asp.net ikilisi ile harikalar yaratırsın, ms her ne kadar taklitçi olsa da özellikle asp.net gayet güzel teknolojidir, php onun yanında assembly gibi kalır.

50 sene sonra ms belki batarsa c# da o zaman biter. php yakında kalkacak asıl, son kalesi facebook zaten.

zawisza

oncelikle php yakinda kalkacak derseniz "cabuk kalkti dikkat edersen" derim, hic kimse kusura bakmasin.

php ve benzeri dillerin milyon cesit kullanimi var. her teknolojinin farkli avantajlari ve bu avantajlara gore farkli kullanim alanlari var. o kalkacak bu inecek sekilde dil fanboylugu yapmaya gerek yok; kullanima gore tercih edilir her dil. muhim olan dillerin fanboylugunu yapmaktansa her dilin avantajlarindan faydalanabilecek sekilde kullanabilmeyi becerebilmek.

c# ogrenmek derken burada acikliga kavusturulmasi gereken bir sey var; c# basli basina bir dil olarak ayri, c#.net ayri. .net ortami olmadan saf c# ile yazilmis seyleri linux ortaminda da c# derleyicisiyle derleyebiliyorsunuz mesela. burada mevzubahis c#.net ise c#'tan ziyade .net hiyerarsisini, kutuphanelerini, methodlari ve diger nanelerini cok iyi bilmek arti saglayacaktir. ben mesela c/c++/php bilgimden oturu c#'ta acip yazabiliyorum hicbir yere bakmadan ama .net bilgim kit oldugu icin ileri seviye uygulamalarda .net referanslarina bakmam gerekiyor acip. yoksa c# dediginde de temel konseptler ayni, sadece syntax farkli. c#'a guc katan .net platformunun icerisindeki kutuphaneler, incikler, boncuklar.

make the world go away
1

mobil görünümden çık