çevremdeki herkes MBA yapacak diye bi taraflarını yırtıyor. başka makbul yüksek yok mu MBA'den? illa işte yüksek bir pozisyona gelmek için MBA mi aranıyor şart olarak? başka türlü olmuyo mu? nedir bu herkesteki MBA sevdası?




 

yoo 14 tane ders alıp yönetici olabileceğini zannetmek dallamalıktır. yöeneticilik karakter ile alakalıdır. ama iyi bir mühendis olsam hiç durmam yaparım.

ayiadam

geçmesi en kolay dersler, bastır parayı al diplomayı kafası ve tabii ki ben de yüksek yaptım ben de okumuş biriyim düşüncesi, son olarak da iş verenlerin "tercihen" mba diye dayatıyor olmaları.

in vino veritas

Çoğu büyük şirket MBA yapmazsan yükselemezsin diye tehdit ediyor. İsmi lazım değil bir banka böyle diyor mesela.

elektr10

bence mühendissen ve üst düzey yönetici olmak istiyorsan gerekli. ben mesela mak. müh.'üm finansın f'sini bilmeden mezun oldum. ama mba o açıdan faydalı oldu. bir de yöneticilerin çoğunun motivasyondan haberi yok. bununla ilgili de bir şeyler öğreniyorsun. kısaca faydalı. parayı bastırıp diplomayı alabilecekler değil tabi kanırtanlar. şirket içi eğitim sistemi iyiyse gerek olmayabilir.

personel seçilirken şart değil ama tercih sebebi. eskiden ingilizce böyleydi. şimdi ingilizce şart oldu ikinci dil tercih sebebi.

merhum

MBA şart değil. Aslında MBA çok genel. Mesela insan kaynakları için insan kaynakları yönetimi üzerine yüksek daha faydalı olur. Pazarlama için aynı şekilde yüksek lisans programları var. Yani MBA çok genel bir program. Yaparken bunu göz önünde bulundurmak lazım. Belirli bir alanınız varsa oraya yoğunlaşın, yoksa MBA daha mantıklı.

bilan

Bir de eğitim zaten kolay ulaşılabilir olması gerekiyor. Yani öyle bastır parayı al diyenleri anlayamıyorum. 30 yaşına gelmiş insan ne yapsın? Tekrar üniversite sınavına mı hazırlansın? 40 takla mı atsın? Yani mantıklı düşünelim biraz, böyle bir fırsat varsa yararlanmalı insanlar. MBA yapıp yönetici olmak isteyen insan da zaten 10bin TL verebilecek insandır, yıllardır çalışıyordur vs...

bilan

mühendislik yönetimi, yönetim ve bilgi sistemleri (mis) gibi başka dallar da var. şahsen ben bir mühendis olarak mühendislik yönetiminin mba den bana daha fazla fayda getireceğini düşünüyorum.

eloharp

kendini geliştirmek istersen bi de şu var : yunusemre.anadolu.edu.tr

merhum

mba egitim endüstrisinin para yapan oyuncagi biraz da ondan. isin kivilcim noktalari var elbette ama aslen büyük sirketler calisanlarini yollarken daha sonrasinda bakti bu insanlar basarili oluyor bu isten kaymak yemek istedi ve mba diye bi endüstri olustu.

serabetan
1

mobil görünümden çık