en sağlıklı biraz saçma oldu tabii kızartma için, ancak kızartma yaparken en az zararlı yağ hangisi desem sanırım daha doğru olur.

Annem mesela kesinlikle zeytinyağı kullanmaz ve diğer yemeklerde de en son koyar. Daha zararlı olduğunu söyler zeytinyağının yanınca, daha düşük yanma sıcaklığı olduğunu söyler.

Bu nedenle ayçiçek kullanırdı. Son zamanlarda daha sağlıklı olduğuna inandığından fındık yağı kullanıyor.


Bunun yanında zeytincilikle uğraşan bir arkadaşım var her yemekte zeytinyağı kullanıyorlar.

Bir de gurme ve aşcı arkadaşım var, o da birçok balık yemeğini, kavurmayı zeytinyağı ile kızartıyor( giritten getirtiyor gerçi bu yağı).


Şimdi iki güvendiğim taraftan hangisini seçmeli. Hangisi doğru yapıyor, ya da doğru yok mu?

Siz ne diyorsunuz, ne kullanıyorsunuz, kızartma kavurmada?

Düzeltme: Soru yanlış anlaşılmış sanırım, annem de, ben de neredeyse bütün yemeklerde zeytinyağı kullanıyoruz. Sorum kızartmada ki kullanımına yöneliktir.

 

kızartmalar dahil en sağlıklısı zeytinyağı diye biliyorum ben de. ayrıca yıllardır yerli-yabancı yemek programı seyrederim. zeytinyağı haricinde yağ kullanan şefe rastlamadım. yağın yanması öyle kolay bir şey değil ayrıca. yağın saatlerce ateşte kalması, o yağda defalarca üst üste kızartma yapılması gerekiyor (fast-foodlarda olduğu gibi).

sir gawain

zeytinyağı ile kızartma yapılmaz. kokuyor çünkü deli gibi kızınca. ayçiçek beğenmiyorsanız fındık yağı var. biz evde ondan kullanıyoruz.

ayiadam

Yuh üstüne yuh diyorum.Zeytinyağının zararlı olduğunu düşündüğünü söylediğiniz yerden sonrasını okumadım.En sağlıklı yağ zeytinyağıdır.Pahalı derseniz ayçiçeği alınız.Mısır yağı almayınız GDO var.

grgn

Zeytin yağı diğer yağların aksine yüksek ısıda kızdırılmamalıdır, duman çıkmadan önce kullanılması gerekir yoksa yağ yemeğin tadını kötü etkiler.

okumayi sevmeyen okur

@freekara

o dediğin trans yağ oluyor.

sir gawain

zeytinyağı zararlı dememiş. zeytinyağı kolay yanar ve yanan yağ da doğal olarak zararlı demiş.

doğrudur zeytinyağı kızartmada kokar ve çabuk yanar. fındık yağı benim oyum.

otonomo

Zeytinyağ kızartmalarda zararlıdır diyenler yanlış biliyorsunuz.Sadece zeytinyağ kızartılınca eskisi kadar sağlıklı olmaz olay budur.

kesinlikle kızartma dahil zeytinyağ kullanıyorum kullandırıyorum.

grandmasterc

Zytinyağı kızartmada zararlımıdır bilemem ama iğrenç bir koku ve tat bıraktığı tartışılmaz.

thewishcaster

Annem bütün yemeklerde zeytinyağı kullanır ama kızartma yaparken zeytinyağının içine çok azıcık ayçiçek yağı karıştırır.

marcelle

sanırım en sağlıklısı zeytinyağıdır. ama şu da bir gerçekki evde sadece zeytinyağı kaldıysa kızartma yapmamayı tercih ediyorum. kokusu ve tadı yüzünden. ama salatalarda da favorimdir.

esenbogan

kızartmada ayçiçek yağı. zeytin yağı ağır bir tat bırakır kızartmalarda. zeytin yağı pişmeden yenilince güzeldir. sebze yemeklerine ve salatalara konur.
not:giritliyim.

dedi kalabaligin icinden bir ses

zeytinyağı 250 derecede yanar ve yanmaya karşı en dayanıklı yağdır. annenize doğrusunu anlatın. kokusundan şikayetçiyseniz fındık yağına yönelin.

zgrydn
1

mobil görünümden çık