bir kere avcılıkla uğraşan bir tanıdığım söylemişti küçükken. ateş ettikleri kuşlara saçma isabet etmese bile, o an ki gürültü ve etrafından geçen saçmalardan ötürü, bazen kalp krizi geçirip ölebildiklerini söylediydi.
çok küçük ve hızlı atan bir kalpleri varmış, pat diye gidiyormuş hayvancıklar.
var mıdır aslı astarı, yoksa küçüğüm diye yemiş mi beni?


 

var oyle bisey, yavru bi kanaryam süpürge sesine korkup ölmüştü anlamadık ne oldu diye araştırınca kalp krizi çok yaşıyormuş kuşlar.. hatta gece havai fişek patlatılması kuslarda kalp krizine sebeb olduğu için bi ara sosyal medyada sürekli yazılar vardı

eja

bir de öd patlaması diye bişey var. öd patlaması gerçekmiş ve korkunca patlıyomuş.

bipolar

ben de çırağan'da filan yapılan düğünlerde havai fişekler patlatılınca, sabahına oraya yakın yerlerin sağında solunda ölü kuşlar bulunduğunu okumuştum. hayvancıklar küt diye gidiyorlarmış uyurken güm diye patlayınca görgüsüzlerin kutlama bombaları. götler.

papaya

bu gibi durumda kuşu soğuk suya sokmak işe yarayabilmekte. zamanında benzer bir durumda kuşu annem hemen soğuk suya sokmuştu, canlanmıştı kerata.

late viper

sokakta arabam ile seyir halinde iken sol aynamın yanından pat diye birşey yere düşüp arabnın altında kaldı, indim baktım geyet yetişkin bir güvercin. Sordum soruşturdum uçarken kalp krizi geçirip düşmüşdür dediler.

Sir Anthony Hopkins
1

mobil görünümden çık