şimdi benim tarih öncesi yani 3.5 yıllık bir fujitsu-siemens amilo m7405 notebook'um var. iki tane 256mb lık ram takılı. ben buna iki adet 512mb 333mhz ram takmak istiyorum. performansta gözle görülür bir değişiklik olur mu? takması kolay olur mu? içini açmaktan çekinmem. daha önce açmıştım fanı temizlemek için. fm 2009 u zor oynuyorum. 3d seçeneğini de işaretleyemiyorum ama o ekran kartıyla ilgili sanırım ha ne dersiniz?




 

bende de amilo 1424 vardı, 256 mb ramli. geçen cumartesi 1 gblık ram eklettim, şahane oldu, daha önce açılırken ya da birkaç program çalışırken laptopun karşısında oturup çekirdek çitleyip bekliyordum resmen.
bir de şöyle bir şey aldım, hakikaten uzun süre çalışınca ısınmasını engelliyor, tavsiye ederim (benim aldığım bunun biraz daha uygun fiyatlısıydı): www.gold.com.tr

zen spider

ilk olarak 333mhz'lik bir ramin diğerlerine oranla daha pahalı olabileceğini belirtim. yani iki adet 512mb 333 mhz ram sana 100'den pahalıya patlayabilir. yamuluyor da olabilirim.

performans farkını elbet hissedersin ama sonuçta olay işlemcide biter. çok da fazla bel bağlama sadece ramlere.

evet ekran kartından ötürü 3d maç motorunu açamıyorsundur.

teritori

benimkinin de fanı hiç susmuyor ama hem ram hem soğutucu almaya da param yetmez. ama ram cidden etkili oluyorsa onu alırım büyük ihtimal. bir de iki adet ram slotu var 1024mb da kapasite. buna tek 1024mb ram takılabilir mi? yoksa iki adet 512mb ram daha mı etkili olur?

lemmiwinks

@teritori: hepsiburada'da 40tl oem 512mb 333mhz ram. 3d oynayamacağım yani fm'yi ne yapalım.

lemmiwinks
1

mobil görünümden çık