Oyun alemlerine akayım diyorum. Şimdi bu steam denen şeyi gördüm. Bu iyi midir yani üye olup alayım mı oyun burdan? Yoksa boşver onu şuna gir dediğiniz bunun gibi şeyler var mı? Şeyler diyorum çünkü ben en son bıraktığımda oyunun exe'sini indiriyoduk direkt oynuyorduk. Bunlar bi karışık geldi bana.

Mantığı ne bu steam'in? Sunucu mu ne bu? Hiç anlamıyorum şu oyun işlerinden.

Hangi oyunları oynuyorsunuz siz steam'de?

Yaz indirimi falan oluyormuş. Bitti mi o yoksa devam edecek mi?

Başka bilmem gerekenler nedir?

 

Steam kısaca Valve'ın oyun platformudur. Yapacağınız tek şey sitesinden dosyayı indirip kurmak. Gerçi sadece oyun diyerek kestirmemek lazım. Arkadaşlarınızı eklediğiniz, gruplara girebildiğiniz, sosyal bir platform da ayrıca. Buradan oyun aldığınızda yaptığınız şey oyunun dijital haklarına sahip olmak bir nevi. Satın aldıktan hemen sonra Library kısmına oyun eklenir. Oradan rahatlıkla erişebilirsiniz. Fazlasıyla basit kullanması. Öyle uzun uzadıya kurcalamaya gerek bile yok. Her şey ortada.
Şu an "Binding of Isaac" oynuyorum fazlaca.
Günlük indirimler, hafta ortası ve hafta sonu indirimler de var ama büyük indirimler yaz, cadılar bayramı ve yılbaşı indirimleri oluyor. Bu büyük indirimlerde hemen hemen her oyunun fiyatı düşer (yüzde 25-33-55) ama indirim süresi boyunca (Genelde 13-14 gün falan oluyor) her gün yaklaşık 10-12 oyun daha da fazla indirime girer (yüzde 75-80-90) ki bu da en iyi zamandır istenilen oyunu almak için.
Maalesef yaz indirimini kaçırdınız ama 2 ay sonra falan cadılar bayramı, 4 ay sonra da yılbaşı indirimi var.

Steam iyidir. Şu an dijital oyun satışının başında bulunur. Güvenlidir, rahattır. Eğer oyunlara para vermek sorun değil diyorsanız şiddetle öneririm. Diğer türlü de torrent yoluna girebilirsiniz işte.

sesee

Ea games'in Origin'i de ayni olay, ornegin cod black ops aldiniz direkt steame entegre oluyor friend listtekilerle oynayabiliyosunuz, kesinlikle girilmesi tadilmasi gereken platform, kac saat oynadiginiz falan yaziyor o cok iyi

lebron james 6

Torrent'den de baktım ama bu steam'de çok pahalı değil oyunlar. Yani torrentle hiç uğraşmaya hiç gerek yok. Sanal sürücü, crack, server derdi falan hiç uğraşmaya gerek yok. Bu steam'de kendi sunucularında mı oynuyoruz o zaman. Hani hile falan olmuyor değil mi? Bir de başka steam'den aldığımız oyunla başka sunuculara girebiliyor muyuz ya da evde internet yokken çevrim dışı oynayabiliyor muyuz?

foma

@lebron james 6, hangisi kesinlikle girilmesi gereken platform?

foma

Lebron james 6, steam için konuşmuş. Ea Origin, Ea'in özellikle kendi oyunlarını dağıtmak için kullandığı steam benzeri platform. Yanına yaklaşamıyor ama Steam'in.
Atıyorum Team Fortress 2 oynayacaksınız. Direkt olarak Valve'ın oyunu olduğu için Valve'ın sunucularında oynuyorsunuz ve bu sunucular VAC denilen programla korunmakta. Hile hemen hemen hiç olmuyor. Steam'de yaklaşık 1-1,5 senedir Free to Play online oyunlar da var ama onların sunucuları Valve'ın kendi sunucuları olmuyor tabii. Onların da çeşitli önlemleri var o ayrı. En azından korsan yan serverlardan daha güvenli ve hilesiz diyebilirim her oyun için.
Çevrimdışı modu var Steam'in ama şu ana kadar hiç kullanmadığım için bir şey diyemiyorum.

sesee

her şey iyi hoş da bi yerden sonra alışveriş manyağı kadınlar gibi oluyorsun steam'i keşfettikten sonra. 130 tane oyunum var 50'sini ancak oynamışımdır.

ac dc vcd si
1

mobil görünümden çık