Herkese merhaba. Signals and systems dersi için dönem içinde kolay bir ödevim var. Fakat bu derse ve MATLAB'e oldukça uzak olduğumdan biraz yardıma ihtiyaç duymaktayım.

Ödev şöyle;

Generate a noisy signal with sinusoidal components defined at 100 Hz and 300 Hz (3rd Harmonic)

a) Calculate (slow) its time and spectral variation
b) Calculate frequency resolution (deltaf)
c) Design a low pass filter to remove the 3rd harmonic and check its performance.

Hocanın söylediğine göre ödev çok kolaymış. Her şık için bir komut falan diyor ama hayatımda hiç MATLAB kullanmadım ve signals and systems pek de başarılı olduğum bir alan değil. Ödev konusunda yardımcı olabilecek varsa sevinirim.

Teşekkürler.

 

www.mathworks.com

burdaki dugmelere bascan

iplikci

başka cevap gelmezse diye yazıyorum aslında başka cevap gelse de en hayırlısı benimkisidir. matlabınızı açın. yukarda help sekmesinin altında product help var. arama barına oradan istediğiniz kelimeleri arayıp gerekli toolbox a gidebilirsiniz. filter design toolbox var mesela. ayrıca www.mathworks.com a girip bu soruları aratsanız yüzde 98,7 kodları da bulursunuz.
bu kadar. kolay gelsin.

sparkle kiddle

iplikci'nin cevabı simulink içindir bu arada. hoca onu mu istiyor ona dikkat et sonra da iplikci'ye tik at (:

sparkle kiddle

x = sin(200*pi*t) + sin(600*pi*t) fonksiyonuna random noise eklicen bunun icin matlabda (100 300 hertze denk dusmeli)

y = awgn(x,10) diyerek snr i 10 olan gaussian white noise eklicen

iplikci

electronics.stackexchange.com burda sor

iplikci

engineering.zzl.org

deneme12345
1

mobil görünümden çık