selamlar,

bilgisayarı genelde grafik, video montaj/efekt, bayağı bir müzik kayıt ve bazen biraz da oyun için kullanan birisiyim. çok sık bilgisayar değiştirmiyorum o yüzden aldığım zaman alet ölene kadar kullanıyorum. oyun oynadığım zaman da hardcore oynamıyorum zaten. oyun için ps3 tercih ediyorum. gerçi şimdiki sistemim vasat diye de olabilir. sistemim iyi olsa FPS'leri bilgisayarda oynardım heralde.

demem o ki, şimdi yeni bir bilgisayar alma aşamasındayım ve desktop ile laptop arasında kaldım (laptop çok uzun zaman önce öldü, desktopun da eli kulağında, son nefesi ağzında).

desktopun, malumunuz, çok fazla donanım esnekliği var. laptopun da taşınabilirliği. ayrıca laptoplar daha pahalı ve parçası bozulduğunda mecburen en iyi çözüm yetkili servis (sadece o parçayı alıp değiştirmek çok zor). ama taşınabilirlik de bayağı bir artı yani...

işte bu açılardan arada kaldım. bana bir yol gösterin ey ahali, nasıl yapayım, ne alayım? artıları eksileri ile kendi tecrübelerinizi ve fikirlerinizi bana bir anlatsanız, kafama vursanız, şunu al sen yiğidim deseniz. ben de ikna olsam. gidip ondan alsam falan belki...

teşks

 

Eger tasima ihtiyaciniz yoksa desktop. Hem esnekligi yuksek, hem dayanikliligi daha yuksek. Mobil olarak da bir akilli telefon ya da tablet isinizi gorur email, Facebook, sozluk vs internet ihtiyaclari icin.

crown

açıkcası "grafik, video montaj/efekt, bayağı bir müzik kayıt" bu işleri hakkıyla yapabilecek bi laptopu yanımda taşımak istemezdim. ağır olur çünkü.

saiko

kesinlikle desktop. işin gereği laptopta asla rahat edemezsin.

neira

DEsktop almalısın bence, laptop alacaksamn da macbook pro falan al bari madem video montaj zart zurt yapıyorsun. Ama çok tuzlu olur tabii.

roket adam

@saiko ağır olmazsa da pahalı olur...

www.bestbuy.com
(yaklaşık 2kg olması lazım)

loveinaflipbook

abi o dediğin alet o işleri yapmaz ki o alette mobilite önemli şarjı da baya gider onun. o işlemcilerin atası olan u serisi bi işlemcili laptopum var ondan biliyorum.

saiko

Laptop sahibi olmam ile bilgisayar bagimlisi ayni zamana denk geldi, ne tesaduf. bi de tembel oldum.

donanim olarak zaten diger arkadaslar soylemisler desktop.u. dizustunun tasinabilir olmasi ise ister istemez durtuyor surekli bak bana diye.

dahinnotha
1

mobil görünümden çık