bir türlü beceremiyorum şu işi. uzun zamandır gitar çalıyorum, hoş pek bi ilerlemem olmadı ama idare ediyorum. daha önce her denememde gitar çalarken şarkı söylemekten beceremiyorum diye vazgeçmiştim. bu sefer başarmaya niyetliyim.

şimdi basit olarak godsmack - serenity (akustik olanı) ile denemeye başladım tekrardan. ilk cümleden sonra ritmi kaydırıyorum. mırıldanıp o şekilde deniyorum, yok. illa bir yerden sonra kayıyor.

nasıl bir yöntem uygulamalıyım?

 

ritm mi kaçırıyosun? eğer tonla ilgili bir problemin yoksa, demek ki henüz gitara tam anlamıyla hakim değilsin, doğru çalayım diye kasarken sözleri kaçırıyosun. daha basit ve türkçe şarkılarla çalış. zamanla oturtursun.

ruhibirbanyo

demek ki hala hakim değilsin ritimlere falan.
önce şarkıyı çal sonra akorlarını falan ezberle çal daha sonra biriyle birlikte söyle çal :)
pek te zor olmamalı zira o kadar çok apaçi var ki kız tavlamak için çalmaya çalışan sende öğrenirsin ;)

SemihCebrail

sözlerini ezbere bildiğin, ritmini ezbere bildiğin, hatta bence türkçe bir şarkı dene. ritmi de kolay olsun. mesela düz ritim, aşağı yukarı ritim olabilir ya da en karışık folk ritim atacağın bir şarkı seç. önce şarkının orjinali çalarken arkada onla birlikte çal bir kaç defa, ama sen söyleme. sonra şarkı arkada çalarken aralarda eşlik et. sonra tamamen eşlik et şarkı arkada çalarken. sonra kapat şarkıyı, kendin çal. bi dene bunu.

yule
1

mobil görünümden çık