ne halde olduğunu açıklamaya gerek duymuyorum. cumhuriyetin ilk yıllarında durum nasıldı? ne olduğu belirsiz gereksiz süprüntüler yok muydu o zamanlar? o zaman insanlar daha bi bilinçli mi oluyordu? ezberlemek yerine gerçekten okuyan, araştıran, tartışan hatta tabuları yıkacak cesareti kendilerinde bulan insanlar mıydı? köy enstitüleri varmış, verilen eğitim oldukça nitelikli görünüyor, öyle miydi?

peki bugünkü ezberci ve sorgusuz hale ne zaman geldi? üniversitelerin seviyesi bile liseden aşağı oldu. fen bilimlerine, sayısala dayatma bi ağırlık getirilirken, kurallar madde madde ezberletirilirken eğitim namına birşeyin kalmaması ne zaman başladı? 80ler mi, 60lar mı?

yaklaşık 90yıllık cumhuriyet tarihinin en parlak dönemleri, kurulduğu ilk 20küsür sene mi? osmanlı.nın kuruluş yükseliş ve çöküş sönemi misali, cumhuriyeti şuan dönemlendirsek duraklama döneminde mi oluruz?

 

köy enstitüleri menderes ve tayfası tarafından kapatıldığından beri kötüye gidiyor.

adriana go go go diyen adam

sana söyle diyeyim. Bilkent üniversitesi müfredatı kendi kafasına göre oluşturabilen bir kurum. Matematik dersi için bahsediyorum, burada bile herkes kuralları ezberleyip sınava giriyor, öğrenciler de buna teşvik ediliyor.

Ayrıca, sen osmanlı'nın gerileme döneimde mi yaşamak isterdin, yoksa yükselme mi? Yükseliyorsa devlet yükseliyor, vatandaş yükselmiyor ki. Buna benzer bir şekilde, cumhuriyetin ilk yıllarında kalkınma hızımız belki en yüksek seviyedeydi, ama şu anki halimiz ilk yıllardan katbekat daha iyi.

juusto
1

mobil görünümden çık