Bunun bataryasını ne şekilde bırakmak gerekir ? Tamamen bitik mi, tamamen dolu mu ? orta yollu mu ? En asgari zararla nasıl atlatırız bu durumu ?

ben de bataryaların %35 civarında bırakılması gerektiğini okumuştum. hatta yeni aldığımız cep telefonlarının bataryaları da hep %35 civarı oluyor yazmıştı o okuduğum yazıda ki o zaman "haaa" demiştim.


arkadaşlar konu benimde bşıma gelmişti araştırdım ve sonuç
yeni nesil lithium (yanlışmı yazdım) piller saklanacağı zaman full dalu vaziyette hatta mumkunse fulle bataryayı full olduğundan emin ol laptopdan çıkar o şekilde beklet. ama eski piller için aynı şey geçerli değilmiş


dızzzt @mmt yanlış cevap.
lityum piller hiç bir zaman tam dolu yada tam boş bırakılmamalıdır.
yabancı pcnet sitesinde mi ne araştırmışlar en iyi saklama koşulu yarı doluyken yada %70 civarında gibi bişey hatırlıyorum, ve mümkün oldugunca oda sıcaklığından biraz daha aşağı sıcaklıklarda güneş görmeyen şekilde saklanması gerekiyor. bu şekilde oldugunda 6 ay sonra veya 1 sene sonra en az batarya azalmış şekilde kullanılabiliyor(%1 2 civarı) öbür türlü azalma daha çoktu.
araştırmanın linkini bulabilirsem eklicem


%70 civarı, hp'ye mail atmıştım öyle dediler. eminim. boş bırakırsan 2 günde bozuluyor o piller. benim pilim bu yüzden öldü.
%70, daha araştırma ve sorma, ok?
