arkadaşlar elimde mkv uzantılı bir dosya var. Media player classic'te bu dosyayı açtığımda aşağadaki görüntü hatası ortaya çıktı. Diğer mkv uzantılı dosyalarda yapmamasına rağmen açmak istediğim bu dosyada kazaa media codec pack'i silip güncel versiyonu yeniden kurmama rağmen bu sorun ortaya çıktı. Nasıl düzeltebilirim ? işte sorunlu görüntüden bir caps

img82.imageshack.us


 

bütün film bu şekilde ise aktarma/okuma/yazma hatası olmasının pek mümkünü yok. Bütün framelerde aynı hata olması gerekir yoksa.
bir codec problemi olmalı. (sorununa çözüm değil ama anki06'nın cevabının yanlış olabileceğini söylemek için yazdım)

kurukafa

ancak aynı dosya arkadaşımın makinesinde sorunsuz çalışıyor. Yani sorunun mkv dosyasında olduğunu sanmamaktayım.

joehigashi

kmplayerla açmayı dene

goodbyecruelworld

kmplayer indirip bir de onunla dene. mkv uzantılı dosyalarla o baş ediyor. sorun çözülmezse klite codec pack'in son sürümünü indir.

ha bir de ram, işlemci, ekran kartı bilgilerini de yazıverirsen daha sağlam cevaplar alman olasıdır.

tannhauser

makine laptop. Özellikleri :

core 2 duo 1.66 ghz
1 gb ram
geforce 8400 gs ekran kartı.

bu arada şu an zaten kazaa'nın son codecleri yüklü durumda.

joehigashi

pardon ama hangi filmi izliyorsun?

insanimsi

değişik player'larda dene. tavsiyem gom player. codec'lerden arınmış bir sisteme k-lite mega codec pack kur. k-lite'ı kurarken codec namına işaretleyebileceğin her şeyi işaretle. (quicktime alternative de kur hatta.) gom player'ı kurarken gom player'ın kendi codeclerini kurma. çünkü çakışma yapabilir. gom player'ı ilk açtığında birkaç ayar soracak. orda normal görüntü seçeneği seçili kalsın. (diğeri kaliteli gibi bir şeydi, ama kastırıyo o.) gom player'ın bilgisayarının kaldıramayacağı kalitede videoları, bilgisayarın kaldırabileceği şekilde gösterme gibi bir özelliği olması lazım. mesela media player classic'in çok kaliteli ama kasıla kasıla gösterdiği videoları, gom akıcı bir şekilde ama kalitesini düşererek göstertebiliyor.

edge_nabby

izlediğim ya da izlemeye çalıştığım film dünyanın merkezine yolculuk.

joehigashi

aslında filmi başka bir formata dönüştürüp izlemeyi deneyebilirsin. dönüştürücü olarak avidemux önerebilirim.
avidemux.sourceforge.net

edge_nabby

Mkv 720 P divx dosyasıdır içinde altyazı + birden çok ses + divx rip dosyası bulunur. Kalitesi yüksektir. Matroska codec pack indirerek bu sorunu halledebilirsiniz.

anki06
1

mobil görünümden çık