[q]
(2) 

Fırında Tavuk

Efiloğlu #447248
Fırında patatesli tavuklu yemek yapmak istiyorum da, internetteki tarifler tavuğu but olarak yapmamızı söylemiş. Ben küçük kuşbaşı şeklinde yapmak istiyorum tavuk ve patatesleri. Bu şekilde ne kadar pişirmeliyim, fırın kaç derece olmalı. Önceden fırını ısıtmalı mıyım? Fırında ilk defa yemek yapacağım da nelere dikkat etmem gerek? Bir de fırın tepsisine yapışmaması için ne yapmalıyım? Yağlı kağıt, alimünyum folyo vs.. gibi




 

kuş başı şeklinde olursa eti kurutursun,patatesleri fırında yap kuş başı yavuğuda tavada yap.patatesle o minicik etler aynı rafda aynı anda pişmez.

macallan

Daha dün yaptım kuşbaşı doğrayarak tavukları :D Yapacağın tek şey patates ve tavukları önce güzelce karıştırmak ve içine tuz ve yağ eklemek artı biber soğan domates koyarsan da nefis olur. Fırın tepsisine koyduktan sonra da bir kabın içinde sıcak suyla salçayı erit güzelce sonra tepsinin içine dök patates ve tavuğun üstüne dök. Su yukarı kadar çıksın tavuklar kurumaz çok da güzel pişer. Eğer salçalı su yetmezse biraz daha normal su ekleyebilirsin.

purusha
1

mobil görünümden çık