sevgili dr house'lar öncelikle bilimsele daha yakın yanıtlar alabilirsem çok iyi olur sorum şu şekilde:

uykudayken sesleri algılama seviyemiz ne durumda olur? yani gürültüyle uyanma olayını düşündüğümüzde tam olarak algı kapanmıyor ancak uyanık olduğumuzdakiyle de bir alakası yok. durum nedir sizce? bir de bazen uyurken çalan telefon sesinin o anki ruyaya transfer olma durumu var ki bu da ayrı bir olay. ne diyorsunuz?

şimdiden sagolunuz

 

Beyin istenmeyen sesleri duymazken, gerekli sesleri (çığlık en basitinden) algılar vaziyettedir. örneğin bir kadın için bebeğin ağlaması uyanmak için yeterlidir ama bir araç sesi uyandırmayabilir. bütün sesleri duyarız aslında fakat beyin bunu amaçları doğrultusunda filtreler falan.

bir araştırmada, hastaların kulaklarına 500 hz ve 1000 hz frekanslarında sesler (bu farklılığın bir sebebi vardı hatırlamıyorum) dinletilmiş. ayıkken etkilenen bölgeler öncelikli olarak duyma bölgesi ve çevresi olurken, uyurken ön lobda durumdan etkilenmiş ki bilimadamları bunu vücudun hazır hale geçme isteği ile örtüştüğünü dile getirmişler. bunu da beynin etraftaki sesleri filtreleyip, tehlike anında tepki verme isteğine bağlamışlar diye birşeyler hatırlıyorum.

Dr. Kissingher

@dr. kissingher cok tesekkurler.

12345678910111213141516171819202122
1

mobil görünümden çık