Şimdi dün hayatımın ilk ciddi iş görüşmesine gittim, özel bir şirketten 2 tane ablayla oturduk karşılıklı tabi ciddi ciddi konuşuyoruz. Tek tek sorular soruyorlar ben de hepsine netten okuduğum kadarıyla yuvarlak, bir o kadar da kabul edilme maksatlı cevaplar veriyorum. Sonra sonlara doğru kadın "Bizim şirkette 8 saat çalışılıyor, ama bazen çok yoğun olduğumuzda 10 saat çalışmak zorunda falan kalabilirsiniz, uygun mudur?" diye sordu. Ben de "Fazla mesai verdiğinizi biliyorum, ücreti karşılığında neden olmasın?" gibilerinden bir cevap verdim.

Şimdi tecrübeli abilerim, ablalarım bu öylesine benim fedakarlığımı mı ölçmek için bir soruydu, yoksa "bakalım üstüne binilecek eşşek mi bu adam, ne kadar kullanabiliriz?" gibi bir soruydu sizce?

Ya da bu soru size sorulsa ne cevap verirdiniz peki?

 

cevabı iyi vermemişsin bence. sırf para için gelmişim izlenimi verir öyle bir cevap. yine aynı şekilde politik bir cevap verecektin. "evet gerekirse/projeye göre vs. çalışırım" diyecektin ve tecrübelerinden de örnek vermek güzel olur. mülakkata onlar sormadıkça para konusuna girmek iyi birşey değil.

ermanen

fedakarligini olcmek icin sormuslar bence. kaldi ki arada 10 saat bence hicbiseydir keske artislik yapmasaydin :)

GibsonRules

"tabiki, mesai arkadaşlarımızın yoğun olduğu zamanlarda birbirimize yardım etmemiz olağan bir şey zaten" demeliydin.

komutanlogar

az bile demişsin ibnelere.

empty blank

ulan o kadar da güzel giydirmiştim yüzlerindeki ifade değişmişti ben de düşünüyordum zaten kendileri mesai veriyor amk, noldu ki şimdi die. haha. dediğim gibi ilk iş görüşmesiydi, aslında istediğim bir işti ama nasıl olur öngöremedim. belki de bayıla bayıla çalışacağım bilmiyorum :)

ayrıca para için çalışmıyosak ne için çalışacaz lan biz. onlar bizi daha fazla para kazanmak için çalıştırmıyor mu?

behzatc.

bizim burda göte göt denir hesabı bazı yerlerde göte göt dememelisin veya ayıya dayı demelisin.
tabikide sadece bu cevabını nazara alarak işe almamazlık veya almayacaklarsa bile bundan dolayı almayacaklarını sanmıyorum yani olumsuz etki etmemiş bile olabilir.

komutanlogar

behzatc is dunyasi igrenc bir sey. sen samimi cevap vermissin de onlar samimi degil.
imza: göte göt diyen insan

ikilem

İlk iş deneyimi olduğu için belki de süper bir cevap olmamış, bana böyle sorular sormadılar mesela. Ama ilk seferde ayı dayı muhabbetine katılıyorum.

Ama ilerde, bu soruya verdiğiniz cevap doğrudur. Çalışma olayını basite indirgemek gerekirse, para karşılığı emeğinizi satıyorsunuz. Herşeyin bir karşılığı var, fazla çalışmanın da olması gerekiyor

bonjurkes

esas amaç fazla mesai yapmanıza engel bir durum var mı onu öğrenmektir diye tahmin ediyorum. "bazen" dediklerine göre bu soruya olumlu cevap vermek gerekir ve fazla mesai şartları sorulabilir. cevabınıza çok takılmamışlardır diye düşünüyorum.

surprise

varsayımlarla gidersek, bazen lafının altından aslında sürekli fazla çalışman gerektiği, ve acaba senin bu durumda tepkinin ne olacağını da ölçmüş olabilirler

bonjurkes
1

mobil görünümden çık