herkese günaydın,

önceden yazdıklarımı hatırlayanlar varsa artık bokunun çıktığını anlayacaklardır, biliyorum. ama işte gün geçmiyor ki problem problem üstüne gelmesin.

şimdi efem los angeles işi riske girdi ve kafamızda yattı bir şekilde. o yüzden son tahlilde new york'a gidip şehri ve civarındaki güzel yerleri gezmek istiyoruk. öncelikle şunu sormak istiyorum: şehir içinde araç kiralamak şart mıdır? yoksa ulaşabilir miyiz her gezilecek yere toplu taşımayla?

şehir içini bitirdikten sonra, civarda nereleri gezebiliriz? mesela niagara çok mu uzakta kalır?

kalacak yer seçimi olarak nasıl bir yer seçmeliyiz? şehrin yeri olarak neresinde yer alması avantaj olur? öküz gibi para baymak istemiyoruz otele işin açıkçası, sabah çıkıp akşam gelicez, sadece otel olarak kullanıcaz yani sonuçta.

ve önerilerinizi beklemekteyim...

şimdiden teşekkürler.

 

sehir icinde araba kiralamak degil, kiralaMAmak sarttir. toplu tasimadan sasmayin.

sehir icini bitiremezsiniz.

New York'ta degil Newark'ta bakin otellere. Google'dan Newark, NJ hotels filan diye aratin. Newark'ta gece vakti gezmeyin, cizerler. Gelip dogrudan otelinize girin.

compadrito

selam new york'ta ve niagarada bulundum yardım edeyim sana:

öncelikle araç kiralamana gerek yok madem para baymak istemiyosun subway'i kullan. heryere kısa sürede gidebiliyorsun yalnız feci karışık bir istasyon sistemidir nerden inip bindiğine özen göstermelisin. öte yandan new york güzel yer ama öyle 'aaabi hayalim new yorku görmek yaa' denilecek bir yer değil bence. eğer böyle bir yer arıyorsan amerikada chicago'nun üstüne yer azdır cennet mekan o kadar diyim sana. şehir içini bitirmek de pek kolay değil yani yürü allah yürü bitmiyor ve çoğu yer de pek enteresan değil açıkcası. ama nehrin hemen öteki yanı new jersey oraya gidebilirsin yarım saat sürmez ve nj mall gerçekten üst kalite ürünlerle donatılmış acayip ucuz bir yer.

niagara yakın değil biz ohio put in bay island'dan otobüs ile çıktık 5 saat sonra vardık niagaraya yani şunu unutmamak lazım new york her ne kadar şehir ismi olsa da aslında new york bir eyalet. ny'ta gezip görebileceğin yer olarak manhattan başta gelir gerisi anca idare eder.rochester gibi yerlere gitmenin anlamı yoktur pek.

kalacak yer olarak sana altın tavsiye. central park karşına aldığında sol tarafındaki ana caddede sor burada hosteller nerede diye yanılmıyorsam 101.de vardı bi hostel.. oraya gidiyosun ve diyosun ki bize hostel adres ve fiyatlarını içeren şu kağıtlardan verirmisin. hepsinin bulundurma zorunluluğu var. o kağıtta bütçene uygun olanı seçiyosun yaklaşık 20 25 tane bilgi var. aradım nete eklemiştim ama bulamadım bi türlü. 8li 4lü odalardan özel hostel odalarına kadar var tabi farklı fiyatlara. bu arada 100west'ten öteye pek gitmeyin malum kara abiler:D

onun dışında aklında bir soru varsa bana pm atabilirsin elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

scapegoat

Yanılmıyorsam 10 günlük bir süreniz var, NY'ta vakit geçirin, gezecek o kadar çok yer var ki, ancak yeter.

Bakın arattırınca ne çıkıyor:

Travel considerations for your travels from Niagara Falls to New York City
By Car: If you were in a car and maintained an average speed of 60mph (96 kmh) over the course of your journey it would take you around 5.6 hours to get from Niagara Falls to New York City.

Ben NY'ta 15 gün kalmıştım, hafta sonu uçakla Boston'a bir arkadaşıma gidip orayı gezmiştim. Her iki şehirde de metro ağları kesinlikle yeterli ve araba kiralamak değil ama araba park etmek büyük sorun, hele NY'ta.

SiyamkedisiZorro

biz araba kiralayıp gezmiştik (niagara, boston, six flags vs). 4 kişi için hesaplı oluyor ama 2 kişiyseniz turlara bakabilirsiniz.

www.gotobus.com

ayrıca merkezi bir hostelde kalmanızı tavsiye ederim. hem hesaplıdır, hem de ortamı iyidir.

www.hostelworld.com

bir de ilginizi çeker mi bilmiyorum ama ny'da ne nj'de eğlence parkları var, six flags. bize hitap ettiği için 1 günümüzü ayırmıştık. zaman kaybı olduğunu düşünen olabilir ama biz çok eğlenmiştik. düşünülebilir..

make a wish

aynen otobüs pek gelişmiş değil heryerde firma var ama kalite düşük dünya çapında bilinen greyhound'un aracına bindiğimde açıkcası hayal kırıklığına uğramıştım. her ne kadar adı ofsayt olsa da Amtrak en iyi çözümlerden biri (uzun mesafelerde)

scapegoat
1

mobil görünümden çık