Evde babayla mangalda yaparken hiç sorun olmuyordu. İlk defa canım çekti evden uzakta levrek aldım, yağlı da görünüyor balıklar. Elektrikli ızgara ile balkonda yapayım dedim 3 levreği. LEvrekleri ayıkladım, yıkadım. Ayçiçek yağı kyoup bi tabağa ona güzelce bandım.

Elektrikli ızagarayı en yüksek ısıya getirdim, ızgarasını yağladım, en yukarı taktım, ısıttım, balıkları attım. O da ne hiç yapmadığım şeyi yaptım. Belki elektrikli ızgarada ilk defa yaptığımdan. Bunca yıl tavada, fırında, mangalda balık yaptım hiç olmamıştı. Balıklar ızgaraya yapıştı, bütün deri kaldı orada, parça pinçik oldu. Rezil oldum misafire. :)

Nerede yanlış yaptım, bir daha neye dikkat etmeliyim bu alette balık yaparken?

 

izgara ayari yuksek olmus sanirim, asiri isi ile karsilasinca derisi yapismis yuzeye. bazilari izgarada bile yaglamadan once hafifce unlar baligi, belki bu da yapismayi bir nebze onluyordur.
aslinda komur atesinde olmayacaksa neden firinda yapmadin ki? bir de tavsiyem siviyag olarak zeytinyagi kullanman.

selzur

haklı olabilirsin, ben de yüksek ısıdan olduğunu düşündüm sonradan. Bir dahakine daha düşük ısıda daha yavaş pişirmeyi tercih edeceğim.

Niye fırında yapmayı tercih etmedin demekte de haklısın, ancak balkonlu bir stüdyo dairede yaşıyorum(tek odalı). Nevresiminden, perdesine kadar herşeyin kokmaması için balkonda, ızgarada yapayım dedim. Et yapacağımda da balkonda yapıyorum genelde.

Zeytinyağını ise yanma sıcaklığının düşüklüğünden ötürü, genelde sadece zeytinyağlı yemeklerde son katkı olarak kullanıyorum. Izgaranın sıcaklığının yüksekliğinden ötürü kullanmıyorum genelde mangalda da. Ama bir dahakine denerim.

bach birdir
1

mobil görünümden çık