baba tarafım boşnak. babaannem ve dedem arada gizli kapaklı konuşacaklarında, ya da onların yanındayken bize giydireceklerinde boşnakça konuşmaya başlarlar.

Büyük halamlar da konuşmakta epey, ama bizimkiler öğrenmemiş. Ben de onların tayfanın dibinde büyümediğimden, boşnakça hakkındaki fikrim biraz kelime lugatından daha ileriye gitmiyor.

Şimdi kafama takılan böyle bir dil var mı, yoksa sırpça grameri ve türkçe kelime hazinesi üzerine ortaya çıkmış bir dil mi? diğer dillerle nasıl ortaklıkları,benzerlikleri var? sırpça, hırvatça, arnavutça gibi.

Büyükebeveynlerimin konuşabilmelerine rağmen; pek öğretebilmek, özellikle sistematik öğretebilmek gibi bir yetileri yok. Bu dili nereden öğrenirim, kitap ,kişi, kurs vs. Bana ne gibi bir faydası olur, diğer bahsettiğim dilleri de konuşabilmek açısından. Hem bizimkilerin kültürünü falan öğrenirim, hem belki orada kalan akrabaları bulurum diye heveslendim. :)

 

müdür ben dinleye dinleye dağıstanca öğrendim aynı dertten muzdarip olupta ama şu var anlıyorum fakat konuşamıyorum. bizim dilin grameri falan yok sanırım yani olsada zaten öyle kabasaba bi dil ki gramer gramerliğinden utanır isyan eder diz çöker tövbe eder.

skywalkeremre

mit'e girmenizde fayda sağlar.

icemanr

derneklerin kursu oluyor, pendik bosna sancağın kursu vardı izmirdeki dernektede kurs açılmıştı oralardan öğrenebilirsin...

biz kulak dolgunluğuyla az buçuk öğrendik...

boşnakça ayrı bir dildir bizim üniversite de bölümü açılmıştı boşnakça diye...

allahinadiylaoku

peki sırpça ve hırvatça ve karadağca(serbecrotian)la benzerliği nasıldır

bach birdir
1

mobil görünümden çık