Merhaba duyuru sakinleri.şimdi ben 20 yasinda bir universite ogrencisiyim ve turistik vize almak istiyorum.iki tane sorum olucak(internette okudum arastirdim ama tam kafamda netlestiremedigm icin soruyorum).vizeyi alan biri cevaplarsa da super olur.

1-ailemin maas bordrolarini goturmem gerekiyor mu?
2-davetiye illa olmasi mi lazim sart mi yani?

Edit:3-ogrenci olsak bile ucus ve otel rezervasyonu gerekiyor mu?

 

1) öğrenci olduğundan dolayı düzenli gelir kaynağın yok gibi görülüyorsun, bu durumda ailenin bir mektup yazıp masraflarını onların karşıladğını belirtmesi lazım. bu durum dada onların maaş bordları,hesap dökümleri gibi gelirleri oldugunu kanıtlayan belgeler lazım. Ha senin hesabında çok para vardır o zaman kendi hesap dökümünü alırsın bankadan kendi masrafımı kendim karşılıyorum dersin başvuru formunda.

3) uçak rezervasyonlarını kesin koyman lazım gidiş-dönüş.

not: eğer orada birinin yanında kalacaksan onun davetiye yollaması şart, ama sadece gezeceksen otel rezervasyonları şart. ama yinede her halukarda birinin davet etmesi illa gerekli mi bilmiyorum.

jedilance

2 - davet gerekli değil, hatta olumsuz etkisi olduğuna dair rivayetler var özellikle almanya için ( akrabasının yanına gider kalır kaçak olarak vb.)

paltar yuyan masin

@jedialance

Mesela kendi hesabimda ne kadar olsa kurtarir.10 gunluk gidicem en fazla.

jpsartre

bir günde harcanacak ortalama para ile gün sayısını çarp. 50€ yeterli midir günlük almanya için bilemiycem oradaki şartları bilen birisine sormak lazım. okuduguma göre bu tarz bi hesap yapabiliyormus konsolosluklar. birde hesaba aniden son günde yatırmamak lazımmıs o parayı, işkilleniyorlarmış.
daha yeni fransa turist vizesi aldım öğrenci olarak. hesabımda 7bin tl vardı.

jedilance

@jedialance

Peki sen sadece kendi hesabindaki parayi mi gosterdin?yoksa ailenin maas bordrosuu da gosterdin mi vize icin?

jpsartre
1

mobil görünümden çık