Tıp ile ilgili sorular konusunda herkesin bir fikri bir deneyimi olabilir bunu da paylaşmak isteyebilirler. Buna bir şey diyemem. Ama arkadaşım ilaç kullanım konusunda kesinlikle hiç bir sorunun paylaşılmaması gerekiyor.

İlaç ciddi bir durum. "X ilacı aldım uyuyamadım. 2 tane daha içsem sorun olur mu?" "X ilacı içtim. Alkol alsam sorun olur mu?" gibi soruların derhal yasaklanması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu tip sorulara cevap vermek çok tehlikeli. Sende bir şey olmayabilir. Ama o kişi alkolu aldığı anda acil servise zor yetiştirilir belki? bunu ön görebilir misin?

Bir başka örnek;

Soru soran kişi "Uyuyamıyorum" diyor.bakıyorum altta bir yorum "Lustral al mışıl mışıl uyursun" Lan denyo sen kimsin? Karşındaki kim? tanıyor musun? fizyolojisini biliyor musun? Alerjisi var mı yok mu biliyor musun? Antidepresanı elma şekeri mi zannediyorsun? Neye göre ilaç tavsiyesinde bulunuyorsun ?


Ekşi duyuru bu ilaç meselesini çözmeli ve yasaklamalı. Oyuncak değil bu iş.

 

iyi de medikal soru sorarken zaten güvenmeyin diye uyarıyor?
güvenmeyeceksem niye sorucam diyceksin,
haklısın.

hope ender

öncelikle kafan güzelmiş güle güle kullan

ve o lustral vs bakkaldan alınmıyor zaten temin sürecinde yeterince koruma var. ayrıca günümüz ticarethane mantığındaki doktorların rastgele yazdığı ilaçları daha önce deneyenlere sormak mantıklı ve sağlıklı bir yaklaşım bana göre.

elbetteki alkol aldım tarzı sorulara yanlış cevaplar gelebilir ama burada eczacı ve doktorlar da var duyuru sahibi doğru onlarca cevap içinden işine geleni yapıp ölüyorsa doğal seleksiyonun hikmetinden sual olunmaz demeli bazen de.

lunedor

birnevi mantıklı ama zannediyor musun ki doktorlar ilaç vermeden önce tahliller yaptırıyor yüzüne bile bakmadan ilaç veriyorlar yani türk halkı için pek bir değişim olmaz zaten doktorlar ilaç vermeye bayılıyor

stayout

yardım/hakkında kısmında şu yazıyor zaten:

"Sağlık sorunları ile ilgili sorulara biz hassasiyet gösteriyoruz, burada yazılan her şeye inanmayın: (git: 25523)"

ama bilinçli yardım ve cevaba bilinçli yaklaşım da iyi birşey sonuçta...

edit: link uçmuş ama uyarayim yetkilileri..

ermanen

kimse kimseye zorla ilaç içirmiyor ya da sahte doktor diploması göstermiyor. herkes kendi fikirlerini, tecrübelerini paylaşmakta özgürdür. soruyu soran kişinin ağzına ilaçları sokmuyor kimse. evet, aynı ilaç farklı kişiler üzerinde farklı etkiler gösterebilir. ama bunu en başta ilaç şirketleri göze alarak o ilacı piyasaya sürüyorlar. misal, ben alerji olsam ve rahatsızlığımı açıkça yazsam, aynı şeyleri yaşamış birisi bana pekala güzel bir cevap verebilir. buna engel olmamalıyız...

bilmemkacincinick

mantıklı bir öneri gibi geldi ama bence "Lustral al mışıl mışıl uyursun" diyen kişi ne kadar denyo ise "aa Lustral diye bir ilaç varmış hemen alayım da uyuyayım" diyen de denyodur.

ilacın reçeteyle veriliyor olması da pek önemli değil kanımca, zira her evde eskiden kalma ilaçlar depolanır, gidip ordan Lustral bulup içebilir.

ocanal
1

mobil görünümden çık