Bize de ayda 35,5 TL gibi birşey düşmüş. hemen konuya geleyim. ben bu yılın haziran ayında mezun oldum. yani ilk 5buçuk ay öğrenciydim. yaş da 22 yani 25i geçmedi henüz. ama ve lakin bizim eve kağıt gelince babamlar paşa paşa 5 aylık 185 TL'yi ödemişler bu sigorta için bankaya. soru şu, ben bundan sonra da ödeyeceğim tamam ama bu ilk 5 ay öğrenci olduğumu kanıtlayıp 185 TL'yi geri alabilir miyim? evet ise nereye başvuracağız? bi yardımcı olun gözünüzü seveyim. teşekkürler




 

valla kardeşim buraya soracağına gidip en yakın sgk'dan bilgi almak daha yerinde olur. yatırdıktan sonra geri almanın mümkün olacağını pek sanmıyorum ama şansını dene yine de.

kekec salman

bilenler olsa zaten cevap yazardı. buraya yazana kadar en azından bir sgk'ye telefon ederek öğrenebilirdiniz.

kişisel fikrimi söylüyorum. ödenen parayı alamazsın. o yeni düzenlemede o kadar çok açık var ki, daha kendi çalışanları bile tam olarak hangi sorunda nereye nasıl başvurulacağını ve çözümü bilmiyor.

yani yarım yamalak çıkarılmış bir düzenleme/kanun her neyse.

özet;
kalkacaksın peşine koşacaksın. ama hemen öğrenemeyeceğin kesin. seni oradan oraya yollayacaklar kesin. öğrenince buraya da yazarsan bilmeyen bizler de öğrenmiş olalım.

holy diver

hocam ben de 21 yaşındayım ve öğrenciyim. benden de istiyorlar ama ödemedim. ödemeyeceğim de şimdilik. bakalım sonunda ne olacak. icralık falan bir durum olana kadar bekleyeceğim. keşke ödemeseydin. ödeneni alamazsın sanıyorum ki. zira dediğim gibi öğrenciden de alıyorlar.

aglak adam
1

mobil görünümden çık