şimdi efenim, diyelim ki bir projemiz var. evde de eski bir desktop (pentium D 2.66, 2GB ram)...

bununla sunulur mu bir site. ne kadar kompleks bir şey sunabiliriz? mesela web 2.0 bir site zorluk çıkarır mı? günlük hit sayısı değil de, mesela aynı anda serve edilen sayfa miktarı ne kadar etkiler?

bilenler beri gelsin hele, sizlere teşekkürüm var.

 

cok elektrik yakar o
hem p2 - p3 olmadigi surece sunucunun ozelliklerinden ziyade internet hizin onemli adsl de ayni anda 3-4 kisiden fazla kisi giremez

eksimtrak

peki bu durumda nettop diye tabir edilen atom işlemcili masaüstü bilgisayarlar nasıl bir performans sergiler? elektrik bakımından daha şanslılar, orası malum. ama işlem hacmi olarak nolur? nasıl olur?

bir de hat hızı (upload) ne kadar olmalı optimum olarak?

loveinaflipbook

böyle durumlarda senin internet hızın çok önemli. burda ihtiyacın olan download değil upload yapmak. senin download hızın 8mbps olabilir ama upload en fazla 1mbps dir. siteyi de 200kb diye düşünsek?

ama yine de tavsiyem güzel bir deneyim olur. bandwith kavramını biraz araştır sonra statik ip ni al gir işe.

neden 40 karakter ki

İşim gereği az çok web sunucularla haşır neşirim. 2 kere Atom işlemcili sunucuya rastlamış ve şaşırmıştım. 2-3 siteyi kaldırır. Elinizdeki Pentium D 2.66 ayarında ve sizdeki gibi 2GB RAM'li dedicated sunucusu olan bir müşterim de vardı. 32 domain vardı sunucuda. Bunlardan bazıları 1-2 hitli, 2 tanesi ise günlük 500 tekil hitli idi. Gayet kaldırıyordu.

Ama eksimtrak'ın da dediği gibi ADSL upload hızın az gelir, darboğaz yaratır. Optimum değer veremem çünkü sitenin içeriğini bilmiyorum.

boray eris

web 2.0 falan demişsin ama ancak text-html tarzı site yayını yaparsınız eğer ttnet kullanıyorsanız. Önemli olan upload hızı. Hem eski bilgisayarın 30 gün 24 saat açık bırakmaktansa ucuz bir hosting almanız daha mantıklı gözüküyor.

argowine
1

mobil görünümden çık