
ben de tez aşamasında yüksek lisansı bıraktım. zaten belliydi girerken, bu iş olmayacak diye girmiştim ve olmadı. haliyle de üzülmedim.
bizde durumlar böyleydi.


ben işte böyle bi insan yüzünden toptan hayallerimden vazgeçmeyeyim diyorum ama eğer bırakıp da başka bi okula başvurursam bu karşıma sorun olarak çıkar mı onu bilemiyorum sonuçta proje belirlendi falan filan


danışman önemli, hayatı zindanda eder, gül gülistanlıkta.
ben danışmandan yana çok sorun yaşadım, hala dahada yaşıyorum. hatta istemediğim bir proje bana tez olarak patladı. bitirmek tam 3 senemi aldı, hoca proje konusuna çok yabancıydı. kendi kendime, kişisel bağlantılarımı kullanarak, farklı hocalarla temasa geçerek bitirdim tezi, yine de yaranamadım. o yüzden bu konuda baştan bir karara varmak en hayırlısı. sonrasında girdap gibi, içinde kaldığın süre uzadıkça çıkman zorlaşıyor.
okul değiştirceksen çok büyük bir sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum. şu anki hocanın gitmek istediğin okulla bağlantısı var mı onu bir araştırırsan daha rahat sonuca varırsın. ordaki hocalarla bir bağlantısı yoksa (arkadaşlığı, proje ortaklıı vs gibi.) hiç arkana bakma derim ben. kaç kurtar kendini.


ya arkadaşlar bende yüksek yapıyorum iktisattan. bu sene kazandım, ne bu tez en kolay aşama değil mi. danısman felan proje neden bahsediyorsunuz. bir konu seciyorsunuz ve onu arastrmıyormusunuz, danısman felan ne alaka niye onu bekliyorsun ki? git araştır konun ne ise.


ben fizik yüksek lisansı yapıyorum ve deneysel çalışıyorum yani kendin araştırmayla olmuyor çünkü bunun malzeme alması var laboratuvarı var ordaki cihazları öğrenmesi var ve biri seni desteklemediğinde bunlar kocaman birer sorun oluyorlar. ben sırf başlayabilmek için aylarca bekledim şimdi de malzemeler gelsin diye bekliyorum çünkü hoca lütfedip fatura bilgisi falan yollamıyo şirkete


@bazardaki artis;
fen bilimlerinde her şey, araştır, makale indir, oku, karşılaştır eksenin gelişip, bitmiyor. iş pratiğe dönünce, sorunlu protokoller, sonuçları çıkmayan laboratuvar deneyleri, yetersiz ekipman, yetmeyen kimyasallar derken bir sürü faktör giriyor devreye.
bir de danışmanın ilgilenmezse, sen proje koordinatörlüğüyle hoca arasında seken pinpon topundan farksızsın. ayrıca bizim açımızdan tez aşaması stresli, en azından proje verdiğinde. proje yazılır, onaylanması 6-9 ay arasında bir süre tutar. sonra kimyasallar ihaleye çıkar, eline gelmesi 6 ayı bulur. danışmanda firmayı sıkıştırmazsa iyice sarkar kimyasalların gelmesi.
demem o ki, her yüksek lisans öğrencisininin koşullarınızı kendi koşullarınıza göre değerlendirmek hatalı olur.
