yarın bir haftalığına türkiye'ye geliyorum. dönüşte baklavasından, ezinesine sırf yiyecekten oluşan bir valizle dönmeyi planlıyorum. havaalanında sıkıntı yaratırlar mı ne bu böyle diye?

erken soruyorum zira ben varır varmaz annem ile anneannem çalışmalara başlayacaklar:)

şimdiden teşekkürler.

edit: fransa'ya döneceğim.

@mea maxima culpa, önerin için teşekkürler.

 

hangi ülkeye sokmaya çalışacaksın bunları, onu da yaz, belki tecrübesi olanlar ona göre yazarlar.

mea maxima culpa

Zamanında Almanya'ya giderken ben yapmıştım :) Pek bir sorun çıkmamıştı.

alkolik imam

oldukça çok aktarmalı bir yolculukla, İstanbul'dan Los angeles'a kadar börek, beyaz peynir ve zeytin dolu bir valiz götürmüştük biz. Bazı ülkelerde "valizlerde bulunması yasak unsurlar" arasında yer alıyordu yiyecekler, ama olay şöyle gelişiyor: - valizinizde X, Y, yiyecek, Q, W var mı? - Yok! - Buyrun!

bence şansını dene en kötü havalanında bir ziyafet verirsin ;p

zillosh

bu konularda hiçbir tecrübem yok, ama naçizane şunu tavsiye edeyim. hani böyle yiyeceklerin havasını alıyor ambalajlıyorlar ya, ondan yaptır. şarküterilerde yaparlar herhalde. koku ve akma dökülme sorunu kalmaz.

mea maxima culpa

@zillosh, valla fransa nevi şahsına münhasır, kendine göre kuralları olan bir ülke. eğer "valizlerde bulunması yasak unsurlar" listesi diye bir şey varsa kimi ülkeler için, fransa'da kesin vardır ve büyük ihtimal yiyecek de listede yer alıyordur. size sorun çıkmaması güzel, lakin böyle bir listenin olabilme ihtimali düşündürücü:)

@mea maxima culpa, tekrar teşekkür ederim. benim aklıma sittin sene gelmezdi bunu düşünmek, ama herhalde bizimkiler** biliyorlardır, bir şekilde ayarlarlar.

o s c a r

bi sıkıntı olacağını sanmıyorum. thy'de check in'ci olarak çalıştığımda alıyorduk öyle bagajları, kimse almayın demiyordu.

ravioli

italya'da erasmus yaparken 4 türk arkadaşımla beraber; ezine'sinden vişne suyu'na kadar onlarca çeşit yiyecek sokmuştuk italya'ya. hiçbir sorunla karşılaşmadık.
ancak;
yiyecekler kesinlikle akmamalı.(darbe alabileceklerini de düşün)
ve ağır bir biçimde kokmamalı. (belki koku yüzünden, şüphelenip, arama yapmaya kalkabilirler.)
onun dışında fransa'ya özgü bir yasak varsa bilemem.

gioberg

aslinda biraz da sansa bakar efenim. eger sansiniz varsa sizin valizinizi kontrol etmezler. bazen bu polislerin ipneligi tutuyor ve tum valizinizi dokuyorlar. o yuzden polislerle fazla goz goze gelmeyin hizli adimlarla havaalanini terketmeye bakin :P

hollandabocegiilesevismek

el cantanizda olmayan seyler nadiren sorun yaratir, takiliniz.

twodimensionprism

arkadaşlar alakadar olup cevap yazdığınız için hepinize teşekkür ederim. ben şansımı deneyeceğim valla, kafaya koydum;)

@ravioli, ben de thy ile döneceğim, verdiğiniz bilgi rahatlattı valla.

@gioberg, darbelere karşı paketleme, yiyeceklerin kokmamasını sağlamak gibi mevzulardan aile büyükleri sorumlu. valizi onlar yapacak, benim tek görevim valizi sağ salim burada kaldığım yere getirmek:)

@hollandabocegiilesevismek, hani yabancı ülkeye vardıktan sonra pasaport kontrolü bitiminde bekleyen iri kıyım adamları diyorsunuz değil mi?:) valla zaten valizi uçağa vermiş, ülkeye girmiş olucam. bunları sokamazsın derse 2-3 baklava verir hallederiz artık, eheh.

o s c a r

fransa'yı bilmiyorum ama bu perşembe günkü san diego-chicago-istanbul uçuşumdaki bavullardan kilitli olan bir tanesi açılmış, içindeki çukulatalar (ki kesinlikle kapalı pakette, basbaya marketten alınmış bildiğimiz 4 paket hersheys çukulata) yok olmuş, bavulun içine de "bavulunuzu random kontrol ettik, kilidini kırdık kusura bakmayın" yazısı konulmuştu. yasak filan olmamasına rağmen kontrolcu arkadaşın canı çukulata çekmiş diye tahmin ediyorum. en kötü ihtimal alırlar orada çöpe attırırlar.

zkurmus

ben lokum ve turk kahvesi götürmüştüm fransa'ya, bir sorun olmadı. ezine falan demişsiniz cidden akıp dökülmeyecek şekilde paketlenmesine dikkat edin. almanya'dan turkiye'ye donerken ise çikolatalarım yok olmustu:)
her ulkenin standardı farklı. yıllar önce hilary swank yeni zellanda'ya girerken elma soktuğu için ciddi problem yaşamıştı. tarım hastalığı taşınır vs muhabbetlerinden ötürü. ama ben geçen ay makedonya'ya giderken bildiğin elma götürdüm yanımda. indiğimde alışveriş yapacak vaktim yok diye. avrupa ülkeleri için çok sert kurallar yok bldiğim kadarıyla.denemeye değer gibi geldi bana.

filtre kahve

herkese tekrardan ilgilenip cevap yazdıkları için teşekkür ederim.

20 kg'a yakın yiyeceği sorunsuz fransa'ya sokmuş bulunmaktayım. hiçbir sorun çıkmadı;)

o s c a r
1

mobil görünümden çık