son olarak da şirket bilgilerinden bunu öğrenebileceğim bir merci ya da yardımcı olacak biri var mı aramızda?
Teşekkürler...

Bunun içinde kdv, muhtasar, ssk, geçici, kurumlar vergilerinin yanında emlak vergilerinden trafik cezalarına ilan reklam vergisine kadar devletin tüm alacakları girer. devlete 140.000 tl'lik iş yapmış bir şirket de küçük bir işletme değildir. normal.


verilmeyen her beyannamenin cezasının 1500 tl olduğunu düşünürsen olabilir. vergi dairesine gidip nedir diye sorarsan öğrenebilirsin. muhesebecin ne diyor ki bu duruma?


ödenmeyen vergiler katlanarak artmaz. hatta çok da cüzi bir gecikme zammı vardır. büyük ihtimalle verilmeyen beyannamelerin ve formları cezalarıdır onlar. bir tanesinin cezası 1170 lira. bir yıl boyunca hiçbir beyannamesi verilmeyen şirkete sırf beyanname vermemekten dolayı 40.000 lira ceza gelir. ödenmesi gereken vergiler hariç. ayrıca beyanname verilmediği için kazanç tutarı, matrah da bilinemediği için ödenecek vergiyi de idaree takdir eder. "senin sektöründe insanlar bu kadar para kazanıyor. o zaman sen de kazanmışsındır, ona göre vergini ver" derler. gerisi de o olabilir. ama faal şirkette de beyanname verilmemesi ve ceza yenmesi için çok kötü bir muhasebe düzeninin olması gerekiyor. bu dediğim genellikle sahibi kaçmış, kimsenin ilgilenmediği allahlık şirketlerde olur.
